Torpedo Theater Agenda

 • Grand Salon de la Chanson via Zoom - Le printemps est arrivé…

  maandag 20 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. De toegang is voor een vrijwillige bijdrage - handig is wel te reserveren via reserveren@torpedotheater.nl.

  April in Paris

  Le printemps est arrivé... ‘sors de ta maison’ vervolgt Michel Fugain dan, maar dat doen we dus niet of nauwelijks. Gaan we niet over mokken. We vieren de lente met deze speciale on-line Salon, met zonnige liedjes van Britta MARIA, Machteld VAN DER GAAG en Christophe CHAPLET. En ach, een enkel melancholiek werk is ook niet uit te sluiten. Als het meezit serveert de huisbar een glaasje pastis. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. 

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.
 • A Green Lowland of Pianos - via Zoom

  dinsdag 21 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Jonathan REEDER (fagot) en Ruud VAN ODENHOVEN (piano)

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. Handig: even reserveren via reserveren@torpedotheater.nl.

  Ruud en Jon

  De lyrische toon van de fagot blijkt zich heel goed te lenen voor het spelen van vocale muziek. In dit programma een mooie selectie uit de Amerikaanse en Franse liedkunst. Met verhalen over de liederen en hun componisten - en waar nodig met de liedteksten zelf - nemen Jonathan en Ruud u mee door deze bloemlezing, met stukken van o.m. Poulenc, Bernstein, Ravel en Sondheim.
  Sommige Amerikaanse muziek sluit hoorbaar aan bij de klassiek-romantische traditie, andere zijn meer uitgesproken jazzy. Franse componisten uit de 20e eeuw zijn vaak schatplichtig aan Debussy, maar maken ook regelmatig de oversteek naar lichtere genres. Toch is uiteindelijk het verschillende karakter van de twee continenten onmiskenbaar, en ze vullen elkaar naadloos aan.

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.
 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 22 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM #3

  woensdag 22 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Krysztof

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  Moderne kunst lijkt zich soms te moeten verdedigen alsof het groente en fruit is.

  ‘Waar is het goed voor?’, ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’ en ‘Is het kunst of kan het weg?’ Het zijn een paar van de kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten. Toegegeven, soms ís kunst letterlijk fruit (denk aan Cattelans banaan) en er zijn schilderijen, beelden en video’s die zich niet vanzelf in een warm plekje onder je hart nestelen, en die desondanks als belangrijk worden beschouwd. Het doet er wel toe wíé ze als belangrijk beschouwt. Beatrix Ruf bijvoorbeeld, oud-directeur van onder meer het Stedelijk Museum, heeft een grote invloed op de opinie in de kunstwereld.

  Banaan

  ‘Moderne kunst’ is een serie van vijf lezingen, die ook los te volgen zijn. In deze derde aflevering buigen wij ons over de vraag wat kunst is. Er is namelijk geen sluitende definitie van kunst te geven. Kunstenaars zullen die definitie oprekken. De Van Dale heeft het onder meer over ‘schoonheidsonroering’. Allicht, maar hoeveel schoonheidsontroering voelt u bij Cattelans banaan? Alvast een spoiler: een definitie krijgt u dus niet, maar wel datgene waar kunst in onze moderne ogen aan voldoet. Bovendien kijken we hoe kunstenaars groot en beroemd worden.

  De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Hij doet dat in samenwerking met John Soedirman in het kader van dokter John’s Kunst Café, een maandelijkse voorstelling in het Torpedo Theater. In verband met de sluiting van alle theaters is de lezing online verhuisd. De toegang is gratis, reserveren en een gift voor het theatertje worden aangemoedigd.

   

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Grand Salon de la Chanson via Zoom – Homme, ose vivre!

  maandag 27 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. De toegang is voor een vrijwillige bijdrage - handig is wel te reserveren. 

  Chansons

  HOMME, OSE VIVRE 

  'Mens durf te leven.' zong Dirk Witte, en dat is dezer dagen een verstandig advies. Jan VAN TIL vertaalde het lied in het Frans en laat het horen in onze Grand Salon, waar de vaart inmiddels inzit. Een primeur, en dat geldt ook Jans versie van een nummer van Thé Lau.

  Nico KNAPPER is er met intieme liedjes, en Marie CHAPLET met, rekenen we op, jeugdig uitbundig werk.

  Het Chanson du jour: Chistophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. En rond half tien is de huisbar weer open. Een Koningsdag om niet te vergeten! 

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 29 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM

  donderdag 30 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  Krysztof

  'Waar is het goed voor?' 'Dat kan mijn kleine zusje ook.' 'Linkse hobby.' En: 'Is het kunst of kan het weg?' Het zijn kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten.

  We gaan op zoek naar een omschrijving van kunst. Niet naar de definitie van kunst, want die bestaat niet. We nemen de canon van de westerse kunst vanaf ca. 1950 door, maar het blijft niet bij de canon alleen. Ook onbekende kunstenaars en kunstwerken komen aan de orde. Daarnaast nemen we diverse hedendaagse stromingen en technieken onder de loep: video-, computer- en performancekunst. En natuurlijk komt de vraag ter sprake: 'Waar is het allemaal goed voor?’

  Uw gids, drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin, studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau.

  Dit is de viertde van 5 avonden over moderne kunst. Topavondjes, eerlijk gezegd. En avond is afzonderlijk te bezoeken. Vanavond: NIEUWE TECHNIEKEN. Reserveren aanbevolen.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305