Torpedo Theater Agenda

 • Grand Salon de la Chanson via Zoom – Homme, ose vivre!

  maandag 27 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. De toegang is voor een vrijwillige bijdrage - handig is wel te reserveren. 

  Chansons

  HOMME, OSE VIVRE 

  'Mens durf te leven.' zong Dirk Witte, en dat is dezer dagen een verstandig advies. Jan VAN TIL vertaalde het lied in het Frans en laat het horen in onze Grand Salon, waar de vaart inmiddels inzit. Een primeur, en dat geldt ook Jans versie van een nummer van Thé Lau.

  Nico KNAPPER is er met intieme liedjes, en Marie CHAPLET met, rekenen we op, jeugdig uitbundig werk.

  Het Chanson du jour: Chistophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. En rond half tien is de huisbar weer open. Een Koningsdag om niet te vergeten! 

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 29 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM

  donderdag 30 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  Krysztof

  'Waar is het goed voor?' 'Dat kan mijn kleine zusje ook.' 'Linkse hobby.' En: 'Is het kunst of kan het weg?' Het zijn kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten.

  We gaan op zoek naar een omschrijving van kunst. Niet naar de definitie van kunst, want die bestaat niet. We nemen de canon van de westerse kunst vanaf ca. 1950 door, maar het blijft niet bij de canon alleen. Ook onbekende kunstenaars en kunstwerken komen aan de orde. Daarnaast nemen we diverse hedendaagse stromingen en technieken onder de loep: video-, computer- en performancekunst. En natuurlijk komt de vraag ter sprake: 'Waar is het allemaal goed voor?’

  Uw gids, drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin, studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau.

  Dit is de viertde van 5 avonden over moderne kunst. Topavondjes, eerlijk gezegd. En avond is afzonderlijk te bezoeken. Vanavond: NIEUWE TECHNIEKEN. Reserveren aanbevolen.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305

 • SCHUURINK via ZOOM- Huisvrede

  zaterdag 2 mei 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. De toegang is voor een vrijwillige bijdrage - handig is wel te reserveren. 

  Duo Schuurink

  Schuurink brengt ludiek-filosofische kleinkunst: Vederlichte antwoorden op loodzware vragen, of andersom?
  De teksten en liedjes van Thijs Mensink worden muzikaal ondersteund door gitarist Sander Schuurman.
  Huisvrede is hun eerste cd. Een muzikale zoektocht naar de bedoeling van het leven. 
  De EP die door Schuurink zal worden gepresenteerd bevat hun zes liefste luisterliedjes, live uitgevoerd op Torpedo TV. Daarnaast zullen zij tijdens deze speciale avond tegenwicht bieden met meer cabareteske nummers. Elk liedje is uniek, maar de overeenkomst is dat onderweg nooit valt te voorspellen hoe het precies afloopt. 
  Om de afwisseling compleet te maken zal Senpai, die ook meezingt op de EP, zijn eigen nieuwste nummer brengen. Een bruggetje over de generatiekloof.
  De EP is te bestellen door te mailen aan Duoschuurink@gmail.com
  12 euro 50, inclusief verzendkosten.
  Meer liedjes van Thijs Mensink?
  Dan komt voor 5 euro extra de CD Voor altijd misschien (Krikke&ikke- 2003) zeker mee.
   
  Tom Krikke – muziek op Facebook over Huisvrede:
  “Echt de moeite van het (rustig) luisteren waard. Vol met mooie melodieën, fijne teksten en uiteraard de nodige kwinkslagen en wendingen die je niet zag aankomen”.
  Producer Laurens Joënsen op Facebook over Huisvrede:
  “Mooie bespiegelende teksten en fijn gitaarwerk”.

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het vlotst.


 • Rottenberg&Witteman met MINKA NIJHUIS

  donderdag 7 mei 2020
  20:30
  € 0,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang
  de maandelijkse talkshow nu live op TorpedoTV!

  Log in en maak het mee! 
  met: Minka Nijhuis
  over haar roman Gekkenwerk
  en haar kijk op oorlogsverslaggeving 

  Minka Nijhuis

  Minka Nijhuis
  Heeft inmiddels een lange staat van dienst als oorlogsverslaggever en schrijver van prachtige boeken waarvoor ze mensen in conflictgebieden langdurig volgde in landen als Irak en Myanmar. 

  ‘Hang vooral een bordje met het woord meanwhile boven je bed’, raadt Minka ons aan. Met haar romanpersonage Lotte gunt ze ons een kijk achter de schermen van de oorlogsjournalistiek waarbij ze de humor niet schuwt.

  Minka vond slow journalism al uit toen die term nog niet bestond. Bij haar staat niet het conflict, maar de mens centraal die daar al dan niet toevallig in belandt.

  Sandra ROTTENBERG interviewt, Marciel WITTEMAN houdt de vragen uit de Zoom-zaal in de gaten, Steven BOLAND zorgt voor de techniek; Bettina VLOT zingt liederen, Betty SCHUURMAN leest haar column, Pieter KLOP speelt piano, Marjolein TJONG-A-TJOE tapt de biertjes en Carel HELDER zorgt voor bitterballen.


  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

  De rest van de informatie ontvang je na je reservering.
  Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater. 

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij nu gedurende het samenscholingsverbod de talkshow voor Torpedo TV.

 • De Nationale Caféquiz via ZOOM - UITVERKOCHT

  zaterdag 9 mei 2020
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. HET MAXIMUMAANTAL DEELNEMERS HEEFT ZICH INGESCHREVEN. ETEN BESTELLEN BIJ 'T BLAAUWHOOFT KAN NOG WEL.

  DE NATIONALE CAFÉQUIZ VAN HET TORPEDO THEATER
  & CAFÉ 'T BLAAUWHOOFT NU LIVE OP TORPEDO TV!

  Reserveer voor je login wachtwoord. Extra tip voor een gezellig avondje: voor de quiz eerst allemaal zelf thuis maar toch samen met je team kaasfonduen bij Torpedo TV. Bestellen bij onze vrienden van blaauwhooft.nl    

  Quiz

  Nee! Ja! Toch! Daar is ie weer van lang weggeweest, die oergezellige, voor-alle-mensen-Nationale Caféquiz van Café 't Blaauwhooft & het Torpedo Theater. Met vertrouwde en nieuwe rubrieken als: Mooi & Lelijk, Het Oude Normaal, Toppers van Toen, Eerst Effe Nadenke, Onze Cultuur Is De Beste, Kunst- en Vliegwerk, Wonderen der Natuur, Koning Voetbal, Oude Pruikenkoppen, Wie Zoomt Daar en Wat Hebben We Nu Weer Aan Onze Oude Damesfiets Hangen. Met nog steeds ’s lands beste en geestigste vragenmakers. Met filmpjes en animaties. Met een Mystery Guest. Of niet. Met livemuziek van PIETER KLOP. Met uw eigen favoriete hapjes en drankjes. Met uw hartverwarmend presentatieteam Marjolein TJONG-A-TJOE, Steven BOLAND en Carel HELDER en met -waarschijnlijk!- Spectaculaire Prijzen. Kortom, even reserveren beste mensen, in je eentje, met z’n tweeën, drieën, vieren of met een heel team van vijf, want vol is vol en non ausi, nihil acquiritur. Je weet toch.

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang quiz 20.30 uur.
  Je moet een cameraatje en een microfoontje op je computer, laptop, tablet of telefoon hebben (= bijna altijd zo).
  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.
  Reserveren noodzakelijk.
  Op de piano: Pieter KLOP.
 • Verre Vlamingen: LIEVEN TAVERNIER via ZOOM

  maandag 11 mei 2020
  20:30
  € 0,00

  In samenwerking met opiniekrant Argus presenteert het Torpedo Theater de reeks Verre Vlamingen. Log in op Torpedo TV en maak het live mee!

  Lieven en Marie

  Hoewel we, merkwaardige situaties daargelaten, zo de zuidgrens over kunnen wippen blijven de liedjes 'in hun eigen kot'. Dat Henny Vrienten Lieven TAVERNIER 'de grootste baas van het Nederlandstalige lied' vindt dringt maar langzaam door. Maar beluister hem op Youtube of Spotify en stel vast: Dit on-line concert wordt prachtig.

  Zeker ook omdat Lieven vooraf wordt gegaan door nachtegaal Marie CHAPLET die met haar enthousiasme de komende lockup viert.

  Toegang: een vrijwillige bijdrage
  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje, alleen nu krijg je een link en een code. 
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.