Torpedo Theater Agenda

 • Dagboek van een gek door Eddie Kagie - UITVERKOCHT en UITGESTELD

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 12,50

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze voorstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte.

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE EXTRA VOORSTELLING VAN 30 APRIL.

  Eddie Kagie

  Eddie Kagie, al meer dan 40 jaar (cult)acteur in theater- film- en tv-producties. Vaak gecast als niet alledaags personage. Of wellicht juister gezegd: 'getypecast'. Hij is vooral in zijn elemant als solist met het voordragen van poëzie en monologen. Gaat daarin steeds nieuwe uitdagingen aan. Vandaar dat hij zich nu waagt aan het vertolken van Gogol's beroemde verhaal 'Dagboek van een gek'. In een mooie vertaling van Arie van der Ent en met gewaardeerd artistiek advies van Jacqueline Korevaar. Voor het eerst te beleven in de intieme setting van het Torpedo Theater. Wees erbij!

 • LIESJE SCHREUDERS: MULTATULI EN DE MAX HAVELAAR via ZOOM

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  Liesje

  In 2020 vieren we het tweehonderdste geboortejaar van Eduard Douwes Dekker (1820-1887), beter bekend als de schrijver Multatuli ('ik heb veel geleden'). 

  Multatuli staat inmiddels bekend als de man die de Nederlandse literatuur eigenhandig heeft gemoderniseerd en een einde heeft gemaakt aan het kolonialisme. Op beide claims valt het een en ander af te dingen, al zei de Indonesische Nobelprijswinnaar voor de literatuur Pramoedya Ananta Toer dat Douwes Dekker de stuwkracht was achter de bewustwording van Indonesische intellectuelen: ‘He killed colonialism.’

  Was het Multatuli’s bedoeling om met de publicatie van Max Havelaar in 1860 een einde te maken aan het koloniale bewind van Nederland op Java? Waarschijnlijk niet direct. Zijn expliciete doel was de verbetering van het lot van de Javanen, en eerherstel voor zichzelf. Hij was immers als assistent-resident in aanvaring gekomen met het bestuur van de kolonie, zijn superieuren en medewerkers. Gedwongen tot ontslag vormde hij zich – in nog geen zes weken tijd, zo luidt de legende – om tot schrijver. 

  In Max Havelaar geeft Multatuli een vlijmscherpe analyse van het Nederlandse koloniale bewind, de economische drijfveren achter dat bewind en de mentaliteit en culturele vormen die daarmee gepaard gaan. Hij geeft bovendien  een romantisch, nauwelijks verhuld autobiografisch portret van de rebelse eenling ‘Max Havelaar’ die als Napoleon dat bewind te lijf gaat. Én hij schrijft wat misschien de eerste (proto-)postmoderne roman in de Nederlandse letterkunde was.

  Met LIESJE SCHREUDERS gaan we in kort bestek maar interactief in op het leven van Douwes Dekker, op het Nederlandse kolonialisme en, vooral, op de betekenis van de Max Havelaar voor de Nederlandse cultuur. Met sprekende teksten, veel beeld- en filmmateriaal en, voor velen, een feest der herkenning. Gelegenheid tot discussie na afloop. 

   

  Log in bij Torpedo TV!

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 8 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM #4

  donderdag 9 april 2020
  20:00
  € 10,00

  Krysztof

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  'Waar is het goed voor?' 'Dat kan mijn kleine zusje ook.' 'Linkse hobby.' En: 'Is het kunst of kan het weg?' Het zijn kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten.

  We gaan op zoek naar een omschrijving van kunst. Niet naar de definitie van kunst, want die bestaat niet. We nemen de canon van de westerse kunst vanaf ca. 1950 door, maar het blijft niet bij de canon alleen. Ook onbekende kunstenaars en kunstwerken komen aan de orde. Daarnaast nemen we diverse hedendaagse stromingen en technieken onder de loep: video-, computer- en performancekunst. En natuurlijk komt de vraag ter sprake: 'Waar is het allemaal goed voor?’

  Uw gids, drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin, studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau.

  Dit is de vierde van 5 avonden over moderne kunst. Topavondjes, eerlijk gezegd. En elke avond is afzonderlijk te bezoeken. Vanavond: NIEUWE TECHNIEKEN.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - RIAN VERHOEVEN en het Merwedeplein - via ZOOM

  dinsdag 14 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! De toegang is gratis, maar reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl. VOL = VOL!

   Merwedeplein

  Anne Frank werd door haar dagboek wereldwijd het ultieme symbool van de Holocaust. Dat dagboek kreeg ze op haar 13e verjaardag cadeau, toen ze nog een onbekommerd tienerbestaan leidde op het Merwedeplein in Amsterdam. Dat plein was slechts een paar jaar eerder gereed gekomen, pal achter de ‘Wolkenkrabber’, als parel van Berlages ‘Plan Zuid’. In korte tijd vestigde zich een bonte mengeling van Nederlandse en Duitse bewoners in de voor die tijd comfortabele appartementen. 

  Het afgelopen najaar verscheen het boek 'Anne Frank was niet alleen' waarin Rian VERHOEVEN het dagelijks leven van de bewoners van het Merwedeplein schetst in de periode 1933-1945.
  In een om meerdere redenen bijzondere editie van Van Huilenbroecks Pretpaleis gaat Stef LOKIN uitgebreid in gesprek met de auteur. Voor deze gelegenheid komt het Torpedo Theater, thuisbasis van de Van Huilenbroeckers, vandaag wegens de Coronacrisis bij je thuis.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.

  LET OP: de toegang is gratis, maar reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl. Als je gereserveerd hebt ben je zeker van toegang tot de voorstelling. Iedereen die niet gereserveerd heeft wordt eerst in een wachtkamer geplaatst en krijgt alleen toegang als er nog ruimte is. VOL = VOL!!

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

  Anzicht Merwedeplein

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 15 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Wat nu en hoe verder? Met RICK VAN DER PLOEG - via ZOOM

  vrijdag 17 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Een avond van opiniekrant Argus en het Torpedo Theater. Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! Handig: even reserveren via reserveren@torpedotheater.nl.

  Rick en John

  Dat je een goede crisis nooit mag verspillen is ons inmiddels menigmaal voorgehouden, resteert de vraag hoe we dat gaan aanpakken.  Hoe ziet de economie er nu uit, hoe over drie maanden en is er iets te zeggen over de toestand een jaar nadat we weer een beetje op gang komen? Waar liggen de kansen? Kunnen de sociaaldemocraten en andere progressieven een vuist maken?

  Argus-redacteur John JANSEN VAN GALEN gaat daarover in gesprek met  Rick VAN DER PLOEG. Volop gelegenheid tot zelf vragen stellen.

  Econoom Rick van der Ploeg (1956) was namens de PvdA staatssecretaris van cultuur in het tweede kabinet Kok en zocht daarvoor en daarna zijn heil in de wetenschap.  Hij is hoogleraar in Oxford en in Amsterdam (VU). En grote omzichtigheid in zijn uitspraken is hem nooit verweten. 

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.