Torpedo Theater Agenda

 • Achterwaarts! met JACQUES KLÖTERS

  vrijdag 15 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Login op Torpedo TV en maak het live mee!

  Jacques Klöters

  In een maandelijkse serie in samenwerking met opiniekrant ARGUS kijken grote dan wel curieuze maar gelukkig immer relativerende vertellers terug op hun verleden. In deze aflevering een gesprek met Jacques Klöters: cabaretier, schrijver, kleinkunsthistoricus, programmamaker, talentenjager.

  Waar gaan we het allemaal met hem over hebben? Over zijn tijd bij Don Quishocking, over kleinkunst in de oorlog waarover hij publiceerde, over zijn musical De zoon van Louis Davids, over zijn programma De Sandwich dat inmiddels al een kwart eeuw bestaat. Over Toon Hermans, van wie hij de biografie schreef. Zijn herinneringen aan de groten van dit laagland en aan de eenvoudige zangeres die stierf terwijl hij haar interviewde.

  Die avond komt wel vol.

  Met live muziek van Babette VERHOEF en Sjoerd BROUWER.

  Toegang: een vrijwillige bijdrage.
  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje, alleen nu krijg je een link en een code. 
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.

 • Rottenberg&Witteman met Mieke BOUMA - via ZOOM

  dinsdag 19 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang 
  de maandelijkse talkshow nu live op Torpedo TV!

  Log in en maak het mee! 

  R&W

  Met storytelling queen Mieke BOUMA over
  haar nieuwe boek 
  ‘Schrijf je levensverhaal’

  Mieke Bouma

  Als verhalenverteller van naam en faam wijst Mieke ons de weg naar reflectie op onze eigen levensgeschiedenis: hoe word je de held van  je eigen verhaal?

  Mieke Bouma is docent, storycoach en auteur en vanaf jongs af aan gefascineerd door verhalen. Ze studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, doceerde aan de Theaterschool in Amsterdam en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Inmiddels heeft ze honderden schrijvende professionals geïnspireerd en gecoacht op haar eigen Storytelling AcademyVan romanschrijvers tot scenarioschrijvers en marketeers tot managers en H&R professionals in het bedrijfsleven. Mieke begeleidt mensen in hun creatieve proces. Ze is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

  Leg pen en papier klaar want we doen met Mieke een kleine schrijfoefening uit het boek. De meest geslaagde uitwerking krijgt een boek toegestuurd!
   
  Marciel Witteman interviewt, Sandra Rottenberg houdt de vragen uit de Zoom-zaal in de gaten, Steven Boland zorgt voor de techniek, Maria Kraaijkamp zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column, Pieter Klop speelt piano, Marjolein Tjong-A-Tjoe tapt de biertjes en Carel Helder serveert de bitterballen.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uureinde 21.30 uur.
  Toegangscode alleen verkrijgbaar met reservering. 

  Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun talkshow in het Torpedo Theater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij gedurende het samenscholingsverbod de talkshow voor Torpedo TV.
 • Digitale boekpresentatie: Tom Phijffer, Het masker van Rob Nieuwenhuys

  woensdag 20 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Masker 

  Rob Nieuwenhuys, de nestor van de Indische letteren, reisde in 1971 als adviseur van de Nederlandse regering naar Indonesië om de betrekkingen met de voormalige kolonie te helpen herstellen. Voor het eerst sinds 1952 keerde Nieuwenhuys terug naar zijn land van herkomst. Hij leefde tussen twee werelden, die van zijn Hollandse vader en zijn Indo-Europese moeder. Het is hét centrale thema in zijn werk. Tom PHIJFFER (foto) schreef een fascinerend verslag van een vergeten reis onder politiek beladen omstandigheden.

  Het boek wordt virtueel vanuit het theater gepresenteerd met bijdragen van Elsbeth ETTY, voorzitter van het Multatuli Genootschap, Henk SCHULTE NORDHOLT van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, en Peter VAN ZONNEVELD, voorzitter van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde.

  Muzikale omlijsting: Maria LEKRANSY (zang), Anna MAKALOY (zang) en Harto SOEMODIHARDJO (gitaar).

  Het programma begint om 20.30u en duurt ongeveer een uur. Inloop 20.00u. Deelname is gratis.

  Log in op:
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  De Meeting ID is 739 822 305 met als password torpedo

  Als u via zoom.us vooraf het programma Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

  Tom

  Tom Phijffer

 • KIJKCLUB #22 - HET VOYEURISTISCHE KIJKGAT EN ANDERE VONDSTEN - DEEL 2

  donderdag 21 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Maandelijkse avond in Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen. Login en maak het live mee!

   Kijkgat

  Omdat de halve wereld z’n huis aan het opruimen is en allerlei onverwachte en/of verloren gewaande spullen tegenkomt, deed de Kijkclubredactie twee weken geleden een oproep:

  ‘Stuur ons de ontdekking die je doet en wij maken er een Kijkclubavond van!’

  Van de vele prachtige inzendingen verklappen we er een paar:

  Een voyeuristisch kijkgat, de verloren tuinkabouter, een vakantieparadijs op dak, een stilleven op tafel, mierenkolonie onder een stapel hout, Stones op zolder, twee schrijvers herontdekt, vaders hengel, zilveren armbandje, Engels schoolboekje... en nu houden we op, geen plek meer hier.

  Op donderdag 14 mei en donderdag 21 mei doen we een Meet Up op Zoom. We bespreken alle ontdekkingen live met de inzenders. Wees erbij!

  Met vandaag de ontdekkingen van: René CORTEN, Noor NUYTEN, Arita BAAIJENS, Frank KOOLEN, Josine TIMMER, Cecile MULLENS-WENTGES, Karina SCHAAPMAN, Willem DE HAAN, Wil VAN KONINGSBRUGGE, Boris LEMEREIS, Helga FASSBINDER, Claire BEKE, Michelle SCHULKENS, Herman GEURTS.

  De Kijkclub is:
  Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola.
  Op de piano: Pieter Klop.

  Toegang: een vrijwillige bijdrage om het Torpedo Theater overeind te houden.
  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje, alleen nu krijg je een link en een code. 
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.

 • Salon des Chansons - Barbara, Brel, Brassens via ZOOM

  maandag 25 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Login bij Torpedo TV en maak het live mee!

  Brel, Barbara, Brassens

  Maandelijkse chansonavond. Presentatie en chansons à la carte: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.
  Met vandaag: Les Trois B Majuscules - De Drie Grote B's. Christophe CHAPLET, David VOS en Machteld VAN DER GAAG zingen BRASSENS, BREL en BARBARA. Op de piano: Nettie KRULL.

  Toegang: een vrijwillige bijdrage
  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje, alleen nu krijg je een link en een code. 
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.

 • Music Night: Björn van der Doelen - via ZOOM

  vrijdag 29 mei 2020
  20:30
  € ??,??

  Wie bij een van de optredens van Björn van der Doelen in het Torpedo Theater was, beleefde een avond om niet snel te vergeten. Wie er niet bij was krijgt nu een herkansing via Torpedo TV!

  Bjorn

  Björn van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant en dat is wat ons betreft volkomen terecht. Zijn stijl laat zich het beste omschrijven als Brabantse Americana. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot het hart. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.

  “Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat” - OOR

  Vandaag speelt Björn vanuit zijn eigen achtertuin een mix van oude en toekomstige hits, en misschien dat hij ook nog wat van zijn onovertroffen hersenspinsels met ons deelt. Want Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. Kijk maar eens naar deze briljante peptalk die hij speciaal voor Omroep Brabant maakte om de Brabanders door de corona crisis heen te helpen.

  Tijdens dit unieke online optreden wordt Björn vocaal en muzikaal ondersteund door gitarist Ruud van den Boogaard, die ook een aantal van zijn eigen nummers ten gehore zal brengen, en Mirthe de Jonge die beide heren op cello begeleid.

  Toegang: een vrijwillige bijdrage.
  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje, dan krijg je een link en een code.
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.

   

  Foto: Ellen Jeurissen

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story - via ZOOM

  vrijdag 5 juni 2020
  20:30
  € ??,??

  Be there! Live on Torpedo TV! 

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 00 31 20 428 49 93
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Costs: a voluntary contribution to keep the most beautiful little theatre in Holland alive.
  How it works: make a reservation. You'll receive a link and a code. 
  Handy: first install Zoom via zoom.us.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States