Torpedo Theater Agenda

 • Het Schrijfkabinet met JAAP SCHOLTEN via ZOOM - UITGESTELD

  vrijdag 19 juni 2020
  20:30
  € 0,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITGESTELD. WE HOUDEN U OP DE HOOGTE.

  Log in bij Torpedo TV en maak het live mee!

  Jaap Scholten
  Het Schrijfkabinet is Torpedo's programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  Vandaag een feestelijke aflevering met één in plaats van twee gasten: rond JAAP SCHOLTEN en zijn pas verschenen roman Suikerbastaard, die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een immense onderneming in de binnenlanden van Abessinië. Andere boeken van Jaap die u zult kennen: Morgenster (2000), De wet van Spengler (2008), Kameraad Baron. Een reis door de verdwijnende wereld van de Transsylvaanse aristocratie (2010) en Horizon City (2014). Fijne boeken; fijne gast.
  Uw scherpzinnig maar warmhartig presentatieduo: Femke BALJET en Carel HELDER.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur.
  Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
  Hoe het werkt: even reserveren, dan krijg je op de dag van de voorstelling een linkje en een toegangscode.
  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

 • FLOWERS OF EVIL - Dúplum Duó via ZOOM - UITGESTELD

  zaterdag 20 juni 2020
  20:30
  € 0,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITGESTELD. KAN EVEN NIET ANDERS - WE HOUDEN U OP DE HOOGTE. 

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! Toegang: vrijwilige bijdrage. Reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl.

  Dúplum Duó

  Dúplum Duo is geïnspireerd door moderne poëzie en hedendaagse uitvoeringen van liederen/kunstliederen. Met alleen stem en altviool roepen Björk Níelsdóttir en Thora Sveinsdóttir een eenvoudige, ongepolijste intimiteit op. Het duo besloot in 2017 de krachten te bundelen na te hebben getourd met onder meer Björk, Sigurrós, Florence and the Machine en Stargaze. De muziek die ze uitvoeren is gebouwd op eenvoudige vormen en dissonante harmonieën waarin de stem en altviool nauw met elkaar verweven zijn. Dúplum werkt momenteel aan hun eerste cd.

  duplumduo.com
  facebook
  instagram

  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje. Alleen nu krijg je een link en een code. 
  Inloop vanaf 20:00 uur.
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.
 • Fête de la Musique via ZOOM

  zondag 21 juni 2020
  20:00
  € 0,00

  Log in bij Torpedo TV en maak het live mee!

   

  Fête de la Musique

  Nu bij Torpedo TV: het grote, jaarlijkse, gratis festival met in Nederland woonachtige Franstalige artiesten. Voor u treden op: Julie HUARD, Nadja FILTZER, Lucie DE SAINT VINCENT, Marcel BUGTER, Magali MICHAUT, FRAZZ, Camille DEVOULON, Marie CHAPLET, Bruno GATINET, Robbrecht VAN CAUWENBERGHE & Coraline GROEN, Laurent OUTANG, Christophe CHAPLET, Laura SAKKO. Veel van deze zangers hebben prijzen gewonnen, o.a. bij de Concours de la Chanson de l’Alliance Française in Den Haag en vertegenwoordigen de crème de la crème van de Franstalige artiesten in Nederland. De presentatie wordt verzorgd door de organisatoren van de avond, de Entente des Associations Francophones.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 19.30 uur, aanvang show 20:00 uur.
  Hoe het werkt: even reserveren, dan krijg je op de dag van de voorstelling een linkje en een toegangscode.
  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

  ***

  Un mini-festival gratuit par des artistes francophones residant aux Pays-Bas, organisé par Entente des Associations Francophones.

  Branchez vous sur Télé Torpedo à partir de 19h30, la Fête de la Musique commence à 20h. 
  En tant que public, vous devez réserver avant le spectacle.
  Le 21 juin nous vous enverrons un mail avec le lien Zoom et le code.
  N'oubliez pas d'installer Zoom (zoom.us) avant le spectacle.

   

 • Het Schrijfkabinet met Jente POSTHUMA en Klaas KNOOIHUIZEN via ZOOM

  dinsdag 23 juni 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in bij Torpedo TV en maak het live mee!

  Jente en Klaas
  (Foto's: Bas Uterwijk)

  Het Schrijfkabinet is Torpedo's programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  De gasten vandaag zijn Jente POSTHUMA en Klaas KNOOIHUIZEN en beter kan het eerlijk gezegd niet. Jente (in 2012 winnares van de A.L. Snijders Prijs; eerdere boeken: Mensen zonder uitstraling en Probeer een beetje goed over me te denken) heeft een fenomenale, zeer eigen pen. Met haar net verschenen roman Waar ik liever niet aan denk brengt ze iedereen aan het huilen. 
  Net als Jente is Klaas een van onze best geklede auteurs, maar dan vooral in trainingsjasjes. Met Geel is de kleur van de zomer maakte hij deze maand zijn romandebuut. In tegenstelling tot tot al zijn andere boeken is het nog niet uitverkocht, maar wacht niet te lang. Toen wij naar Oostenrijk gingen, liepen er paarden en koeien op de weg (2017) en De zwarte ooievaar (2015) zijn inmiddels collector's items. Klaas, die sneller schrijft dan Simenon en Simon Vestdijk samen, had trouwens jarenlang een geniale rubriek in Het Schrijfkabinet in het Torpedo Theater. Misschien hebben we het daar ook nog wel even over. O en uw scherpzinnig maar warmhartig presentatieduo van vanavond: Femke BALJET en Carel HELDER. Dus!

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur.
  Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
  Hoe het werkt: even reserveren, dan krijg je op de dag van de voorstelling een linkje en een toegangscode.
  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.
 • Theatercollege Vrijwilligersacademie via ZOOM

  donderdag 25 juni 2020
  19:30
  € 0,00

  Jaap Vriend

  Reserveren: Vrijwilligersacademie

 • Due per Due: MAAIKE ZINCKEN & THOMAS RIETSTRA - UITGESTELD TOT SEPT

  zaterdag 27 juni 2020
  18:30
  € 0,00

  DOOR OMSTANDIGHEDEN BUITEN DE MUZIKANTEN OM UITGESTELD TOT SEPTEMBER. WE HOUDEN U OP DE HOOGTE VAN DE DATUM.

  Reserveer voor dit superleuke duo en win een kaartje om er in een zeeeeer select gezelschap bij te zijn.  

  Thomas en Maaike

  Maaike Zincken en Thomas Rietstra zijn een muzikaal duo uit Amsterdam. Zij leerden elkaar kennen als leraar en leerling op het Ignatius Gymnasium waar zij twee edities van het Café Chantant organiseerden. Daar begonnen zij aanvankelijk met het coveren van Franse liedjes van Charles Aznavour en later kwamen zij via de muziek van Ramses Shaffy en Liesbeth List uit op een Nederlandstalig repertoire. Voor hun eigen muziek bewerkten zij teksten van de poëzie van Hermann Hesse en Bertolt Brecht en maakten zij nieuwe Nederlandstalige duetten in de traditie van het chanson.      

  Log in bij Torpedo TV!

   

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang show 20.30 uur.
  Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
  Hoe het werkt: even reserveren, dan krijg je op de dag van de voorstelling een linkje en een toegangscode.
  (Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.)

   

  MAAR... Maaike en Thomas treden niet alleen om 20:30 op, ook om 18:30 en 19:30. En bij één van die drie voorstellingen kun jij er (met z'n tweeën) bij zijn. Als je geluk hebt.
  DUS:
  1. reserveren voor de ZOOM-voorstelling van 20:30.
  2. Schrijf bij je reservering waarom jij graag bij een van de drie voorstellingen (18:30, 19:30 of 20;30) samen met iemand anders in het Torpedo Theater wil zijn.  
  3. Duimen.

   

 • Torpedo Theater in 't hooi: DE ACCORDEONIST

  zondag 28 juni 2020
  15:00
  € 12,50

  I.s.w. met onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren zouden we zeggen.

  De Accordeonist

  De accordeonist is een bewerking van John Bergers verhaal: De accordeonist uit Ver weg in Europa, verhalen over de verdwijning en modernisering van het traditionele leven in een boerendorp.    
  De 68-jarige boerenzoon Lambert vertelt over zijn leven. Hij haalt na lange tijd zijn oude accordeon van zolder en begint weer te oefenen. Een dorpsgenoot vraagt hem te komen spelen in het dorpscafé. De accordeon heeft de plaats ingenomen van de vrouw die hij nooit gehad heeft. Hij wisselt zijn verhaal af met accordeonmuziek en gezongen liederen. In de voorstelling zijn dat op muziek gezette gedichten van o.a. Slauerhoff, Jan Hanlo, Paul van Ostaijen, Adriaan Moriёn en traditionals.

  Stef van den Eijnden: script, spel, accordeon, muziekcompositie.
  Wim Meuwissen: regie.

  Stef van den Eijnden maakte eerder literair muziektheater. Tot 2001 met De Gebroeders Flint, daarna met Huize Linda. Wim Meuwissen is regisseur, acteur en was o.a. studieleider Theaterschool Amsterdam en hoofd van de Acteursopleiding van de HKU in Utrecht.

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP.
  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES! STROBALEN OM OP TE ZITTEN! TENT VOOR ALS HET REGENT! 

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.