Torpedo Theater Agenda

 • Torpedo Theater in 't hooi: DE ACCORDEONIST

  zondag 28 juni 2020
  15:00
  € 12,50

  I.s.w. met onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren zouden we zeggen.

  De Accordeonist

  De accordeonist is een bewerking van John Bergers verhaal: De accordeonist uit Ver weg in Europa, verhalen over de verdwijning en modernisering van het traditionele leven in een boerendorp.    
  De 68-jarige boerenzoon Lambert vertelt over zijn leven. Hij haalt na lange tijd zijn oude accordeon van zolder en begint weer te oefenen. Een dorpsgenoot vraagt hem te komen spelen in het dorpscafé. De accordeon heeft de plaats ingenomen van de vrouw die hij nooit gehad heeft. Hij wisselt zijn verhaal af met accordeonmuziek en gezongen liederen. In de voorstelling zijn dat op muziek gezette gedichten van o.a. Slauerhoff, Jan Hanlo, Paul van Ostaijen, Adriaan Moriёn en traditionals.

  Stef van den Eijnden: script, spel, accordeon, muziekcompositie.
  Wim Meuwissen: regie.

  Stef van den Eijnden maakte eerder literair muziektheater. Tot 2001 met De Gebroeders Flint, daarna met Huize Linda. Wim Meuwissen is regisseur, acteur en was o.a. studieleider Theaterschool Amsterdam en hoofd van de Acteursopleiding van de HKU in Utrecht.

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP.
  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES! STROBALEN OM OP TE ZITTEN! TENT VOOR ALS HET REGENT! 

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.


 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MARC CHAGALL via ZOOM

  dinsdag 30 juni 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV. Toegang: vrijwilige bijdrage. Reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl.

  Krysztof

  Droom weg bij de eigenzinnige kunst van Chagall. Zo eenvoudig is het niet om de kunst van Marc Chagall in een hokje te plaatsen. Chagall is vooral Chagall en je herkent zijn dromerige, kleurrijke stijl uit duizenden. Dat gezegd hebbende, kan je ook weer niet stellen dat hij als een eenling werkte. Sterker nog, Chagall woonde en werkte in Parijs toen dat nog het onbetwiste wereldcentrum van de kunsten was. Oftewel: elke kunstenaar ging naar Parijs.

  Deze lezing gaat over Marc Chagall en zijn plaats in de internationale avant-garde. Chagalls kunst komt aan de orde, alsmede het Parijs van zijn tijd. 

   

  Uw gids, drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin, studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau. De afgelopen maanden presenteerde hij ook een hooggewaardeerde serie lezingen over moderne kunst op Torpedo TV.

   

  Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje. Alleen nu krijg je een link en een code. 
  Entree: een vrijwillige bijdrage om het Torpedo Theater overeind te houden.
  Inloop vanaf 20:00 uur.
  Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.   
 • Torpedo Theater in 't hooi: FRANSE MIDDAG - UITVERKOCHT

  zondag 5 juli 2020
  15:00
  € 12,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST (DIE IS NU NOG KORT). 

  I.s.m. onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren!

  Franse middag

  'Een heerlijk timbre, een duidelijke dictie, un sourire comme une banane, zoals de Fransen zeggen. Met haar prachtige stem verovert zij de harten van het publiek.' Aldus reikte juryvoorzitter Bart van Loo De TV5Monde Publieksprijs van het Concours de la Chanson 2016 uit aan Marie CHAPLET, en ze is alleen maar mooier gaan zingen. Niet minder gratifiant is de aanwezigheid van Nico KNAPPER (uit 1934). Nico zong al chansons in het begin van de jaren '50, en hij stond met zijn Janine tussen de groten in Parijs - en vice versa. Bovendien kan hij er erg leuk over vertellen: lees hier zijn petit mémoire 'Zanger in Parijs'. En dan is er Noords eigen Jan VAN TIL, ook al - en meervoudig - finalist van het Concours de la Chanson. Bijzonder: Jans vertalingen van Nederlandse liedjes naar het Frans. Op accordeon: Rob van der KLOOSTER. Een Franse middag in een Ransdorps weiland dus messieurs/-dames, maar let op: het aantal plaatsen is niet onbeperkt, dus wees er snel bij met reserveren. Chansons du jour en presentatie: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP. 
  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES (CHARIOT GITAN). STROBALEN OM OP TE ZITTEN (BALLES DE PAILLE). TENT VOOR ALS HET REGENT (PARAPLUIE).

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.

 • Diva's uit de Saxofoonliteratuur - tuinconcert via ZOOM

  zondag 12 juli 2020
  15:00
  € 7,50

  Kijk, wat leuk: uw favoriete mini-theater werkt nu ook samen met Tuinconcerten IJburg. Die organiseert concerten in de tuin en voor wie er niet bij kan zijn is er de mogelijkheid tot meezoomen via Torpedo TV. Dus:
  Boek hieronder een tuinplaats en David Jorritsma & Inge Lukkien ontvangen u graag in hun tuin.
  Boek hieronder een thuisplaats en u ontvangt op de ochtend voor het concert de link waarmee u online toegang krijgt tot de voorstelling.

  Diva's

  Annelies VRIESWIJK (saxofoon) en Mark TOXOPEUS (piano) - ofwel duo Vrieswijk-Toxopeus - studeerden samen in Amsterdam. Ze geven in het tweede tuinconcert een voorproefje van een CD die ze in het najaar gaan opnemen met stukken van de diva's uit de saxofoonliteratuur: Paule Maurice, Jeanine Rueff en Lucie Robert.

  LET OP: KAARTEN VOOR ZOOM VIA tuinconcerten.davidjorritsma.nl


 • 'Het mysterie van de passietanden' - vertelconcert via ZOOM

  zondag 19 juli 2020
  15:00
  € 7,50

  Kijk, wat leuk: uw favoriete mini-theater werkt nu ook samen met Tuinconcerten IJburg. Die organiseert concerten in de tuin en voor wie er niet bij kan zijn is er de mogelijkheid tot meezoomen via Torpedo TV. Dus:
  Boek hieronder een tuinplaats en David Jorritsma & Inge Lukkien ontvangen u graag in hun tuin.
  Boek hieronder een thuisplaats en u ontvangt op de ochtend voor het concert de link waarmee u online toegang krijgt tot de voorstelling.

  Vertelconcert

  Nienke VAN DER MEULEN is hoboïst en speelt al jaren in de top barokorkesten van de wereld zoals Amsterdam Baroque Orchestra en Concerto Copenhagen. In dit vertelconcert blikt ze terug op haar carrière tot nu nu, bespreekt ze de (on)mogelijkheden van het muzikantenvak en wordt het mysterie van de passietanden eindelijk opgelost. Dit alles wordt afgewisseld met muziek van o.a. Bach en Telemann. Kortom, een uniek kijkje 'in de keuken'.

  LET OP: KAARTEN VOOR ZOOM VIA tuinconcerten.davidjorritsma.nl

 • SHAKESPEARIENCE

  zaterdag 15 augustus 2020
  15:00
  € 12,50

  Shakespearience is een energieke en aanstekelijke voorstelling die Shakespeares taal en tijd dichterbij brengt dan ooit. Het is een vrolijke mix van historische weetjes, taalkunde en toneel. Een voorstelling van onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal.

  LET OP: reserveren voor deze voorstelling via keetbloemendal@gmail.com 

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP. 

  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES. STROBALEN OM OP TE ZITTEN. TENT VOOR ALS HET REGENT.

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.

  Shakespeare

 • ALL THE KINGS DAUGHTERS

  zondag 16 augustus 2020
  15:00
  € 12,50

  De tweelingzussen & singer-songwriters Nina en Laura Philips maken poppy folknummers. Kom kijken en luisteren en je wordt, net zoals deze recensent: 'Op slag verliefd op de pure schoonheid van zowel de muziek als de meisjes!' En dan hebben we het nog over de idyllische omgeving: een voorstelling van onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal

  LET OP: reserveren voor deze voorstelling via keetbloemendal@gmail.com 

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP. 

  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES. STROBALEN OM OP TE ZITTEN. TENT VOOR ALS HET REGENT.

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.

   

  ATKD