Torpedo Theater Agenda

 • Theater gereserveerd

  donderdag 20 augustus 2020
  10:00
  € 0,00

  Opnames. Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 21 augustus 2020
  10:00
  € 0,00

  Opnames. Geen kaarten beschikbaar.

 • VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS en de MUSICALS VAN SCHMIDT & BANNINK - UITVERKOCHT

  dinsdag 8 september 2020
  20:30
  € 12,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Jan HOVERS. 8e jaargang - en voorlopig bij onze vrienden van SALON DE IJZERSTAVEN op het Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.

  Sanne Thierens 

  Vandaag ontvangt presentator Stef LOKIN schrijver, musicalonderzoeker en journalist Sanne THIERENS, die grappig genoeg in Engeland promoveerde op de musicals van Annie M.G. SCHMIDT en Harry BANNINK. Ze won er verscheidene prijzen mee, waaronder de Vice Chancellor’s Excellence in Research Award van de University of Winchester en de Postgraduate Essay Award van de Association for Low Countries Studies. 
  Een toponderwerp, u zegt het, en nu werkt Sanne aan aan een nieuw boek op basis van haar proefschrift, getiteld Mjoeziekul. Dat verschijnt volgend jaar, als ook in het Allard Pierson Museum een tentoonstelling over de Schmidt/Bannink-musicals opent die ze cureerde. Kortom, Sanne weet alles, ze kan ook nog eens heel leuk vertellen, en uiteraard wordt er als altijd live gezongen: namelijk door Maeve VAN DER STEEN. Piano: Erik BREY. Uw vertrouwde huispianist: Pieter KLOP.

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10. TIP: EERST LEKKER ETEN IN 'T BLAAUWHOOFT

 • Theater gereserveerd

  donderdag 10 september 2020
  14:00
  € 0,00

  Opnames BNNVARA. Geen kaarten gereserveerd.

 • De Mus ism Torpedo Theater in 't Hooi - UITVERKOCHT

  zondag 13 september 2020
  15:00
  € 12,50

  De Buiten-de-ringmus is uitverkocht. Je kunt nog reserveren voor de wachtlijst.

  Reserveer voor de Mus

   

  We vieren de opening van het nieuwe Mus-seizoen! De wekelijkse Amsterdamse variété-avond (normaal gesproken in het Torpedo Theater) spreidt zijn vleugels en landt in een weiland met een weergaloos programma. Vlieg je met ons mee buiten de ring?

  Wat, wanneer? 
  Variété zoals je van de Mus gewend bent, maar dan op zondagmiddag. Denk muziek, dans, theater en spel. Je zit op een strobaal, onder een luifel tegen regen en zon. Drankjes haal je bij de pipowagen en na de show eet je als je wilt lekker mee. 

  • zondag 13 september
  • 15:30 tot 17:30 of blijf hangen voor de vega bbq!
  • Ransdorp, Bloemendalergouw tegenover nummer 9 
  • Entree: €12,50, vega bbq: €12,50

  Tickets:

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via https://de-mus.nl/amsterdam/buiten-de-ringmus. Dus niet via onderstaande link.

  Voor wie?  
  Voor alle Mus-liefhebbers en voor iedereen die van dans, muziek, theater, borrelen en een vega barbecue houdt. Kortom, wie niet? Oh, en kom op de fiets als je kan! Het is een mooi tochtje, en het aantal parkeerplaatsen is net als het aantal tickets niet onbeperkt. 

  Tot dan, fluit!

  De Mus 

 • VAN KERKWIJK LIVE AKOESTISCH: CHANSONMIDDAG met MARIE CHAPLET - UITVERKOCHT

  zondag 13 september 2020
  15:30
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. JE KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Marie bij Van Kerkwijk

  Bij en in samenwerking met onze vrienden en buren van Stadscafé VAN KERKWIJK organiseert het Torpedo Theater een serie aantrekkelijke zondagmiddagconcerten, al zeggen we het zelf. Vandaag het eerste - met een jonge top-chansonnière, haar ideale begeleider en de zorg en gezelligheid waar Van Kerkwijk befaamd om is.

  En Franser wordt het niet, deze eerste keer. Christophe CHAPLET begeleidt zijn dochter Marie CHAPLET, die al op heel jonge leeftijd met de TV Monde Publieksprijs van het Concours de la Chanson 2016 naar huis ging. Als we juryvoorzitter Bart van Loo nog eens mogen citeren: 'Een heerlijk timbre, een duidelijke dictie, un sourire comme une banane, zoals de Fransen zeggen. Met haar prachtige stem verovert zij de harten van het publiek.' En, dat weten wij dan weer, ze is alleen maar mooier gaan zingen. Kortom, overtuig uzelf en teken snel in voor dit coronaproof café-chantant, want meer dan 18 plaatsen zijn er niet te vergeven.

  Stadscafé Van Kerkwijk
  Nes 41, hoek Sint Pieterspoortsteeg • De Avond van Het Lichtschip - MATHIJS DEEN

  maandag 14 september 2020
  20:30
  € 0,00

  Vanwege de door het coronavirus veroorzaakte beperking van het aantal toeschouwers vindt deze voorstelling plaats bij onze vrienden van SALON DE IJZERSTAVEN op het Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.

  Lichtschip

  Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw dobberden er drie lichtschepen buiten de Nederlandse kust, om op belangrijke knooppunten het de schepen tot oriëntatiepunt te dienen. Ruim 25 jaar geleden ging met het lichtschip Noordhinder de laatste van zee.
  Een van die lichtschepen, de Texel, is het decor van het nieuwe boek van Mathijs DEEN. Vandaag lanceert hij zijn boek. Peter BRUSSE zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij zal vertellen over het bezoek dat zijn vader, de journalist Rie Brusse in 1903 bracht aan lichtschip Maas, dat toen even buiten Rotterdam voor anker lag. Oud-opvarenden van lichtschip Texel zullen vertellen over hun leven aan boord. En Jeroen ZIJLSTRA, troubadour van de gevoelige zeevarenden, zal zingen.

   

  TORPEDO THEATER IN DE IJZERSTAVEN.
  AANRADER: EERST LEKKER ETEN OM DE HOEK IN 'T BLAAUWHOOFT, ook al zo'n lichtpuntje in donkere dagen.