Torpedo Theater Agenda

 • De Avond van Het Lichtschip - MATHIJS DEEN

  maandag 14 september 2020
  20:30
  € 0,00

  Vanwege de door het coronavirus veroorzaakte beperking van het aantal toeschouwers vindt deze voorstelling plaats bij onze vrienden van SALON DE IJZERSTAVEN op het Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.

  Lichtschip

  Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw dobberden er drie lichtschepen buiten de Nederlandse kust, om op belangrijke knooppunten het de schepen tot oriëntatiepunt te dienen. Ruim 25 jaar geleden ging met het lichtschip Noordhinder de laatste van zee.
  Een van die lichtschepen, de Texel, is het decor van het nieuwe boek van Mathijs DEEN. Vandaag lanceert hij zijn boek. Peter BRUSSE zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij zal vertellen over het bezoek dat zijn vader, de journalist Rie Brusse in 1903 bracht aan lichtschip Maas, dat toen even buiten Rotterdam voor anker lag. Oud-opvarenden van lichtschip Texel zullen vertellen over hun leven aan boord. En Jeroen ZIJLSTRA, troubadour van de gevoelige zeevarenden, zal zingen.

   

  TORPEDO THEATER IN DE IJZERSTAVEN.
  AANRADER: EERST LEKKER ETEN OM DE HOEK IN 'T BLAAUWHOOFT, ook al zo'n lichtpuntje in donkere dagen.


 • Vrijwilligersacademie Festival: Jaap Vriend via ZOOM

  donderdag 17 september 2020
  15:30
  € 0,00

  Jaap Vriend

  De Vrijwilligersacademie presenteert ook in 2020 het Vrijwilligersacademie Festival, maar dan anders! Deze keer met een combinatie online van theater en reportage.

  We maken theater

  Om te ervaren wat leren bij de Vrijwilligersacademie is, organiseren we voor begeleiders van vrijwilligers kleine proeverij. Op locatie maken zij kennis met nieuwe trainingen in verkorte versie. Dat gebeurt in de feestelijke omgeving op het hofje.

  Omdat we niet iedereen op het hofje kunnen ontvangen dit jaar, zorgen we er voor dat je er op een andere manier bij kunt zijn. We maken er online theater van!

  Nieuwe tijden vragen om oplossingsgericht werken

  Nieuwe tijden vragen om creatieve oplossingen. Daarom stellen we voor iedereen die wil een online gratis programma op. Met trainer Niels Krummacher als roving reporter schakelen we live tussen locatie en het theater waar trainer en theaterman Jaap Vriend jullie graag ontvangt voor zijn one-manshow over oplossingsgericht werken. Voor wie zijn columns heeft gevolgd: dit is de kans om kennis te maken en actief mee te doen.

  Programma:

  • We starten met een live reportage vanuit het hofje. Niels interviewt de bezoekers op locatie en we kijken en luisteren naar de opening door onze nieuwe bestuursvoorzitter Marijn van Ballegooijen, wethouder in Amstelveen.
  • Vervolgens is de digitale vloer voor Jaap Vriend die jullie op zijn unieke wijze meeneemt in zijn wereld van oplossingsgericht werken.
  • Hierna krijg je vanaf de locatie een impressie van de workshops en belevenissen daar. Niels bevraagt mensen op hun ervaringen, en lanceert de nieuwste online trainingen. We sluiten af met een feestelijke groet.

   

  Vrijwilligersacademie Amsterdam
  Keizersgracht 334
  1016 EZ Amsterdam

  t: (020) 320 55 79 (antwoordapparaat)
  e: info@vrijwilligersacademie.net

 • Torpedo Theater in 't Hooi - SPAANSE MIDDAG met FLAMENCO door Yota BARON en Mateo OSCAR

  zondag 20 september 2020
  15:00
  € 12,50

  I.s.m. onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren!

  Mateo en Yota

  Mateo OSCAR (gitaar) en Yota BARON (zang) nemen je mee naar het hart van Andalusië, waar al 600 jaar de zigeuners hun verdriet, vreugde en passie delen door middel van de flamenco.        

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP. 

  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES (VAGÓN GITANO). STROBALEN OM OP TE ZITTEN (FARDOS DE PAJA). TENT VOOR ALS HET REGENT (CARPA CONTRA LA LLUVIA).

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.

  ***

  Flamenco is the heart of Andalusia. Based on the folklor tradition, the Arabic music and the creativity of the 'gitanos', it became the form to express the pain, the joy and the passion of life. Mateo OSCAR (guitar) and Yota BARON  (voice) will guide us with this concert to a short but precious trip to the land of Andalusia.

  (Photos by Maria Papageorgiou)

  Mateo en YotaMateo en Yota
 • De Mus op woensdag 23 september

  woensdag 23 september 2020
  20:15
  € 7,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is al acht jaar de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater - maar voorlopig in de ook al zo mooie en ruimere salon DE IJZERSTAVEN. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

   

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10. TIP: EERST LEKKER ETEN IN 'T BLAAUWHOOFT

 • Torpedo Theater in 't Hooi - FRANSE MIDDAG met Marie CHAPLET en David VOS - UITVERKOCHT

  zondag 27 september 2020
  15:00
  € 12,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  I.s.m. onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren!

  David en Marie

  'Een heerlijk timbre, een duidelijke dictie, un sourire comme une banane, zoals de Fransen zeggen. Met haar prachtige stem verovert zij de harten van het publiek.' Aldus reikte juryvoorzitter Bart van Loo De TV5Monde Publieksprijs van het Concours de la Chanson 2016 uit aan Marie CHAPLET, en ze is alleen maar mooier gaan zingen. En David VOS is een van die andere Torpedo-favoris des tous les temps: hij zingt Brel als een duivel, chansons als een Fransman, en altijd met een stem als een klok. Begeleiding Marie: Christophe CHAPLET. Begeleiding David: Nettie KRULL. Presentatie en het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.
  Een Franse middag in een Ransdorps weiland dus messieurs/-dames, maar let op: het aantal plaatsen is niet onbeperkt, dus wees er snel bij met reserveren.

  WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP. 

  MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES (CHARIOT GITAN). STROBALEN OM OP TE ZITTEN (BALLES DE PAILLE). TENT VOOR ALS HET REGENT (PARAPLUIE).

  Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.

 • VAN KERKWIJK LIVE AKOESTISCH - FLAMENCO door Yota BARON en Mateo OSCAR - UITVERKOCHT

  zondag 27 september 2020
  15:30
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Mateo en Yota bij Van Kerkwijk

  Bij en in samenwerking met onze spreekwoordelijk gastvrije vrienden en buren van Stadscafé VAN KERKWIJK organiseert het Torpedo Theater een serie intieme zondagmiddagconcerten.
  Vandaag het tweede: een - uiteraard weer - cornoaproof café cantante, waarin Mateo OSCAR (gitaar) en Yota BARON (zang) je meenemen naar het hart van Andalusië, waar al 600 jaar de zigeuners hun verdriet, vreugde en passie delen door middel van de flamenco.
  Reken op een onvergetelijke middag, dat durven we rustig te voorspellen. Maar wacht niet te lang wachten met reserveren, want er zijn niet meer dan 18 plaatsen beschikbaar. 

  Stadscafé Van Kerkwijk, Nes 41, hoek Sint Pieterspoortsteeg.

  ***

  Flamenco is the heart of Andalusia. Based on the folklor tradition, the Arabic music and the creativity of the 'gitanos', it became the form to express the pain, the joy and the passion of life. Mateo OSCAR (guitar) and Yota BARON  (voice) will guide us with this concert to a short but precious trip to the land of Andalusia.

  (Photos by Maria Papageorgiou)
  Stadscafé Van Kerkwijk
  Nes 41
 • De Mus op woensdag 30 september

  woensdag 30 september 2020
  20:15
  € 7,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is al acht jaar de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater - maar voorlopig in de ook al zo mooie en ruimere salon DE IJZERSTAVEN. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

   

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10. TIP: EERST LEKKER ETEN IN 'T BLAAUWHOOFT