Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 2 december - UITVERKOCHT

  woensdag 2 december 2020
  18:45
  € 10,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is al acht jaar de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater - maar voorlopig in de ook al zo mooie en ruimere salon DE IJZERSTAVEN. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 18.30 uur. Reserveringen ophalen voor 18.45 uur. ER IS EEN TWEEDE RONDE OM 21:00 uur!

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

   

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De talkshow Rottenberg&Minnaar

  donderdag 3 december 2020
  20:30
  € 12,50

  Torpedo Theater bij onze vrienden van Salon De IJzerstaven, Bickersgracht 10, Amsterdam. Kijk ter plekke of via Zoom.

  Hannes Minnaar

  NOX, een ode aan de nacht

  Sandra Rottenberg spreekt met meesterpianist Hannes Minnaar vanuit de sfeervolle en stoere Salon De IJzerstaven, de vleugel van wijlen Willem Breuker staat al klaar.

  Pianist Hannes Minnaar werkt met toewijding en discipline gestaag aan een succesvolle internationale carrière. Hij studeerde bij beroemde pianisten en won prijzen in belangrijke concoursen. Net als al die andere musici moest hij dit jaar voortdurend allerlei concerten en optredens afzeggen of tot nader orde uitstellen. Maar er waren ook kansen, zoals de afsluiting van het Prinsengracht Concert, waar hij samen met het Van Baerle Trio, onverwacht Janine Jansen en haar internationale collega’s mocht vervangen.

  De eerste lockdown benutte Minnaar om te werken aan een CD: NOX. Een project dat begon met de stukken die componist Robert Zuidam voor hem schreef waarin de nacht centraal staat. Daar voegde Minnaar de Nachtstücke van Robert Schumann en het razend moeilijke Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel aan toe. Dromen, waken, tobben, spoken, of een bron van creativiteit … Wat betekent de nacht voor Hannes Minnaar?
  ‘De piano moet zingen’ meent hij. Hoe verover je een componist? Hoe krijg je muziek in je vingers en hoe geef je die vervolgens jouw eigen stem mee?

  Live muziek van Pieter Klop die ons in de juiste jaren ’20 stemming brengt en van Maria Kraaijkamp die haar hilarische bespiegelingen met ons te deelt.

  Hopelijk met publiek in de zaal, maar zeker ook via Zoom te volgen!

  (Steun de kunstenaar! Bestel de CD Nox via hannesminnaar.com)

  U ontvangt een ‘tikkie’ bij de reserveringsbevestiging met de link naar de Zoom. Liever live aanwezig? Laat het weten!

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Jaap VRIEND: Negen open deuren - via ZOOM

  maandag 7 december 2020
  20:00
  € 0,00

  Jaap Vriend

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN VOORSTELLING VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS: HOTEL SCHILLER - LIVE TER PLEKKE EN VIA ZOOM

  dinsdag 8 december 2020
  20:30
  € 12,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE ZOOM-UITZENDING. 

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Jan HOVERS. 8e jaargang - en voorlopig coronaproof bij onze vrienden van SALON DE IJZERSTAVEN op het Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.

  Hotel Schiller

  Hotel Schiller aan het Rembrandtplein was tussen de twee wereldoorlogen een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Louis Davids, Fien de la Mar, Joris Ivens. J.J. Slauerhoff, George Hendrik Breitner en vele anderen vonden hier hun stek. Cabaretier Jean-Louis Pisuisse en zijn vrouw Jenny Gilliams dineerden er vlak voordat ze op het plein werden vermoord door een jaloerse minnaar.

  In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak en tijdens de bezetting bevolkte de Wehrmacht het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen. In de jaren daarna verloor het hotel langzaam zijn grandeur. 

  Vandaag ontvangt presentator Stef LOKIN (hoorspel)schrijfster Marjolein BIERENS, die komt vertellen over de geschiedenis van het roemruchte hotel en over zijn kleurrijke gasten tijdens de bruisende interbellumjaren.

  Er wordt live gezongen door Henk KREUKNIET en Pieter KLOP is de vertrouwde huispianist.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Torpedo’s Boekenfeest: ‘Ogenblik & Eeuwigheid. Meer tijd voor de kunst’

  donderdag 10 december 2020
  20:00
  € ??,??

  We hangen zelf de slingers op voor nieuwe boeken in Salon de IJzerstaven, ook online een feestje! Reserveren voor ZOOM is nog mogelijk, de zaalkaarten zijn uitverkocht.

  Joke Hermsen

  Sandra ROTTENBERG spreekt met Joke HERMSEN over haar nieuwe bundel met bespiegelingen over de kracht en de noodzaak van kunst. Prtecies wat we nodig hebben in deze cultureel barre tijden.

  Live muziek van Mehmet POLAT, diepgang en gezelligheid.

  'Ogenblik & Eeuwigheid' gaat over de oneindige vermogens van de verbeelding, over het unheimische en sublieme van de kunst en de troost van verhalen, maar ook over de verbinding die de kunst tot stand kan brengen en de hoop die zij kan bieden op nieuwe vergezichten. 

  De meeste essays, o.a. over de Zweedse kunstenares Hilma Af Klint, de Ierse schilder Sean Scully en de Duitse kunstenares Paula Modersohn-Becker, van wie op dit moment een grote expositie in Den Haag is, zijn nog niet eerder in boekvorm verschenen. Ook staan er stukken in over Marlene Dumas, George Meertens, Jan Andriesse en Sandra Derks, de  muzikale tournee met Mehmet Polat en Corrie van Binsbergen, over Thomas Mann en Rainer Maria Rilke, Rothko en Virginia Woolf.

  Wees er coronaproof bij in De IJzerstaven* of kijk thuis via Zoom, maar wel even reserveren. Toegang of toegangscode: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.  

  LET OP: DE ZAALKAARTEN ZIJN UITVERKOCHT. THUIS MEEDOEN VIA TORPEDO TV (ZOOM) KAN WEL. 

  Boekenfeest

  * Bickersgracht 10, Amsterdam.

   

  LOGO TORPEDO'S BOEKENFEEST: HANSJE VAN HALEM

   

   

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Open Mic with Marie CHAPLET & Eva BOTTINGA

  vrijdag 11 december 2020
  20:00
  € 10,00

  Eva & Marie

  Torpedo Theater presents: 
  your new favorite OPEN MIC session in old Amsterdam! This session is open to vocalists, musicians, poets, enthusiasts, and public alike. We will start the evening with a small program by Eva, Marie and friends after which the stage will be open for anyone who wants to share some sound. Bring your lovely self and an open ear and let’s get through these strange times!!
  Coronaproof at our friends from SALON DE IJZERSTAVEN, Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.
  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 16 december - UITVERKOCHT

  woensdag 16 december 2020
  20:00
  € 10,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is al acht jaar de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater - maar voorlopig in de ook al zo mooie en ruimere salon DE IJZERSTAVEN. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 19.45 uur. Reserveringen ophalen voor 20.00 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

   

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis