Torpedo Theater Agenda

 • VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS: HOTEL SCHILLER - LIVE TER PLEKKE EN VIA ZOOM

  dinsdag 8 december 2020
  20:30
  € 12,50

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE ZOOM-UITZENDING. 

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Jan HOVERS. 8e jaargang - en voorlopig coronaproof bij onze vrienden van SALON DE IJZERSTAVEN op het Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.

  Hotel Schiller

  Hotel Schiller aan het Rembrandtplein was tussen de twee wereldoorlogen een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Louis Davids, Fien de la Mar, Joris Ivens. J.J. Slauerhoff, George Hendrik Breitner en vele anderen vonden hier hun stek. Cabaretier Jean-Louis Pisuisse en zijn vrouw Jenny Gilliams dineerden er vlak voordat ze op het plein werden vermoord door een jaloerse minnaar.

  In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak en tijdens de bezetting bevolkte de Wehrmacht het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen. In de jaren daarna verloor het hotel langzaam zijn grandeur. 

  Vandaag ontvangt presentator Stef LOKIN (hoorspel)schrijfster Marjolein BIERENS, die komt vertellen over de geschiedenis van het roemruchte hotel en over zijn kleurrijke gasten tijdens de bruisende interbellumjaren.

  Er wordt live gezongen door Henk KREUKNIET en Pieter KLOP is de vertrouwde huispianist.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Torpedo’s Boekenfeest: ‘Ogenblik & Eeuwigheid. Meer tijd voor de kunst’

  donderdag 10 december 2020
  20:00
  € ??,??

  We hangen zelf de slingers op voor nieuwe boeken in Salon de IJzerstaven, ook online een feestje!

  Joke Hermsen

  Sandra ROTTENBERG spreekt met Joke HERMSEN over haar nieuwe bundel met bespiegelingen over de kracht en de noodzaak van kunst. Prtecies wat we nodig hebben in deze cultureel barre tijden.

  Live muziek, diepgang en gezelligheid.

  'Ogenblik & Eeuwigheid' gaat over de oneindige vermogens van de verbeelding, over het unheimische en sublieme van de kunst en de troost van verhalen, maar ook over de verbinding die de kunst tot stand kan brengen en de hoop die zij kan bieden op nieuwe vergezichten. 

  De meeste essays, o.a. over de Zweedse kunstenares Hilma Af Klint, de Ierse schilder Sean Scully en de Duitse kunstenares Paula Modersohn-Becker, van wie op dit moment een grote expositie in Den Haag is, zijn nog niet eerder in boekvorm verschenen. Ook staan er stukken in over Marlene Dumas, George Meertens, Jan Andriesse en Sandra Derks, de  muzikale tournee met Mehmet Polat en Corrie van Binsbergen, over Thomas Mann en Rainer Maria Rilke, Rothko en Virginia Woolf.

  Wees er coronaproof bij in De IJzerstaven* of kijk thuis via Zoom, maar wel even reserveren. Toegang of toegangscode: vrijwillige bijdrage.  

  Boekenfeest

  * Bickersgracht 10, Amsterdam.

   

  LOGO TORPEDO'S BOEKENFEEST: HANSJE VAN HALEM

   

   

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Open Mic with Marie CHAPLET & Eva BOTTINGA

  vrijdag 11 december 2020
  20:00
  € 10,00

  Eva & Marie

  Torpedo Theater presents: 
  your new favorite OPEN MIC session in old Amsterdam! This session is open to vocalists, musicians, poets, enthusiasts, and public alike. We will start the evening with a small program by Eva, Marie and friends after which the stage will be open for anyone who wants to share some sound. Bring your lovely self and an open ear and let’s get through these strange times!!
  Coronaproof at our friends from SALON DE IJZERSTAVEN, Bickerseiland, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam.
  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 16 december

  woensdag 16 december 2020
  18:45
  € 10,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is al acht jaar de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater - maar voorlopig in de ook al zo mooie en ruimere salon DE IJZERSTAVEN. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 18.30 uur. Reserveringen ophalen voor 18.45 uur. ER IS EEN TWEEDE RONDE OM 21:00 uur!

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

   

  TORPEDO IN DE IJZERSTAVEN. BICKERSGRACHT 10.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis