Torpedo Theater voorstelling

Music Night: Marcel Harteveld

vrijdag 19 oktober 2018
20:30
€ 10,00

Marcel Harteveld

Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Al sinds zijn opleiding maakt Marcel samen met Johan Fretz cabaret onder de naam “De Gebroeders Harteveld & Fretz”. Hun afstudeervoorstelling Onderweg, over een generatie die massaal gaat backpacken op zoek naar innerlijke revolutie, is een mix van pop, cabaret, stand-up en rock. Via Paul de Munnik wordt impresariaat Mojo Theater uitgenodigd de voorstelling te bekijken. Zij zijn zo enthousiast dat ze De Gebroeders direct onder hun vleugels nemen.

Ook solo timmert Marcel aardig aan de weg. In het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland doet hij mee met het nummer Ik Kom Eraan dat inmiddels ruim 150.000 keer bekeken is op YouTube. In september 2015 verschijnt zijn eerste album, getiteld Haat/Liefde. Op deze intieme, akoestische plaat, probeert hij in één keer, en in 14 liedjes, af te rekenen met alles wat hij over de liefde te zeggen heeft. Eind 2017 gaat Marcel solo het theater in met zijn kerstvoorstelling De Sneeuwengel, een mooi eigentijds kerstverhaal, vol conferences en Nederlandse vertalingen van bekende kerstklassiekers. Daarnaast vertolkte hij de afgelopen anderhalf jaar ook nog een van de hoofdrollen in de succesmusical Soldaat van Oranje.

Vanavond in Torpedo's Music Night zal Marcel een combinatie spelen van zijn eigen repertoire, aangevuld met zelfvertaalde, bekende klassieke popliedjes. De kans is groot dat hij wat nieuw materiaal uit zal proberen en ook verzoekjes zijn niet uitgesloten..

 

Foto: Rudy Hellewegen