Torpedo Theater voorstelling

Het Schrijfkabinet met Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA

dinsdag 18 september 2018
20:30
€ 8,00

 

Jan en Dorine

Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. 

De zomer is (bijna) voorbij, dus het is tijd voor liedjes. Hoe doe je dat, liedjes schrijven? We vragen het Jan BOERSTOEL en Dorine WIERSMA. Jan schrijft gedichten, sonetten en liedjes. Hij schreef veel bekende kleinkunst- en cabaretklassiekers en zijn teksten werden gezongen door o.a. Adèle Bloemendaal, Youp van 't Hek, Karin Bloemen en Martine Bijl. Tot twee keer toe won hij de A.M.G. Schmidtprijs. Die won Dorine ook: met Stoute Heleen. De pers: 'Grofgebekt onderkoeld en erg grappig.' (NRC). 'De nummers van Wiersma zitten knap in elkaar' (de Volkskrant). En Adriaan Jaeggi schreef al: 'De leukste vrouw met gitaar tussen hier en de Kaap.' En zo is het.

Plus: als altijd belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, bespeelt Pieter KLOP de piano, leest een debutant van de Schrijversvakschool voor, deze keer Esther VAN DER KROL en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.