Torpedo Theater voorstelling

Music Night: Jesse LaFave & Rachel Reese

zaterdag 12 oktober 2019
20:30
€ 0,00

Kom zaterdag 12 oktober GRATIS naar de Music Night met Rachel Reese & Jesse LaFave! Stap binnen, geniet van de prachtige Americana van dit muzikale duo uit Austin, TX en laat na afloop je waardering blijken dmv een vrijwillige bijdrage.

Jesse & Rachel

Rachel Reese wordt vaak vergeleken met Sheryl Crow en Brandi Carlile want Rachel weeft haar songs met een oprechtheid en popgevoeligheid zoals alleen maar de Midwest scene kan combineren. Bovendien geeft zij met haar soulvolle stem vertrouwen en kwetsbaarheid weer in haar songs. Haar teksten zijn puur en doeltreffend.

De down to earth songs op haar nieuwe album WEST hebben de juiste country spirit. Met het zorgvuldige gitaarwerk dat tussen haar woorden is te horen, doen de tracks opmerkelijk eerlijk aan terwijl het zich ontvouwt op een manier die absoluut perfect aanvoelt. Geen enkel detail wordt gemist, want ze creëert een heel universum dat diep meeslepend en volledig uitgewerkt is. Haar teksten spreken over hoe een eenvoudig "sorry" niet altijd kan en mag werken. Soms is het gewoon tijd om iemand te laten gaan om door te gaan naar grotere en betere dingen. Door voor zo'n beslissing te kiezen, kan Rachel Reese met een enorm zelfvertrouwen zingen terwijl het nummer het concept van eigenwaarde onderzoekt.

Met "WEST" blijkt Rachel Reese een meesterverteller te zijn, iemand die mensen die vastzitten in een doodlopende relatie inspiratie geeft om hun omstandigheden te verlaten.

https://soundcloud.com/rachelreesemusic/sets/west-ep-3-1-2019/s-xh4fu

Rachel zal worden vergezeld door haar partner Jesse LaFave, geen onbekende in muziek! Jesse verdiende zijn stappen lang geleden ...... speelde gitaar sinds de leeftijd van 10 en opgegroeid en ondergedompeld in muziek, zoals zijn oom, de in Nederland gerespecteerde Austin muzikant / singer-songwriter Jimmy LaFave. Na het vroegtijdige overlijden van Jimmy LaFave in mei 2017, stapte Jesse over naar de studio-manager van de legendarische locatie in South Austin, Cedar Creek Recording, waar alle albums van Jimmy werden opgenomen. De studio was het huis van vele legendarische albums van Texas evenals Jerry Jeff Walker, Uncle Tupelo, Kevin Welch, Shawn Colvin, onze eigen JW Roy en veel anderen.

Nu staat Jesse als veelzijdig muzikant en producer zelf aan het roer en samen zullen zij zorgen voor een avond in het Torpedo Theater  vol met Americana music uit Austin/Texas.