Torpedo Theater voorstelling

DE DUO's - JP Den Tex en Jim de Groot

donderdag 26 september 2019
20:00
€ 10,00

De Duo's met Jim de Groot

De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP Den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt. In het kader van de broodnodige gelijkheid mag de gast JP natuurlijk ook vragen stellen J Een nieuw format waarin - bijna en passant - mooie muziek wordt gemaakt! Zowel verzoeknummers van JP (door de gast zelf), als spannende, onverwachte duetten. Het beloven inspirerende avonden te worden.

Vanavond is acteur/zanger/liedjesschrijver/enfant terrible - en bovenal begenadigd entertainer - Jim de Groot te gast. Jim speelde in tal van musicals: Hair, Fame, de Blues Brothers en Rent, just to name a few. Verder deed hij mee aan de Australië-versie van Wie Is De Mol (2005) en speelde hij Jezus in The Passion (2015). Ook was hij  regelmatig te zien in DWDD. Zijn laatste theaterproductie heet 'Een Tip van de Sluier, een succesvolle ode aan de teksten van Lennaert Nijgh (2018). Ooit maakten JP den Tex en Jim - samen met legendarische DJ Ad Visser - het kleinschalig Americana theaterprogramma Songhunters (2014). Daarin liet De Groot zijn snedige-en-toch-gevoelige - en vooralsnog ondergewaardeerde - eigen liedjes horen. Vanavond komen ze gelukkig uitgebreid aan bod!

 

De volgende gast van de Duo’s (op donderdag 24 oktober) zal singer-songwriter/boekenschrijver, Beatlefan en universalist Klaas ten Holt zijn. Bekend van de band  Emma Peel en zijn - onlangs uitgekomen - debuutroman Hotel Alfabet. Op 28 november gevolgd door een ontmoeting met zangeres, muziekdocent en Joni Mitchell-fanaat Vera van der Poel. Binnenkort gaat zij de theaters in met een show rond haar idool.