Torpedo Theater voorstelling

VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS: Een leven lang mooie dingen maken, met Tony Dirne

dinsdag 10 september 2019
20:30
€ 11,00

Tony en Vic


Hij werkte jarenlang samen met zowat alle grootheden uit de muziek- en amusementswereld. Hij nam de ‘Kronkels’ op van Carmiggelt, produceerde de eerste theatershow van vader en zoon Kraaykamp, maakte radioprogramma’s met Hannie Lips, dook met Kees van Kooten en Wim de Bie de studio in voor de opname van hun eerste lp, werkte als talentscout van Phonogram, schreef voor 1/3e mee aan de carnavalskraker ‘Jelle zal wel zien’ van Wim Kan, en ontwikkelde een nieuwe stijl in de wereld van de nasynchronisatie. 

Dirne had jarenlang zijn eigen studio in zijn geboorteplaats Breda. Tijdens de jazzfestivals in ‘Het Turfschip in Breda’ maakte hij ’s nachts plaatopnamen met de Amerikaanse orkesten die daar optraden.  
Swing is the thing. Nooit op de tel. Hij heeft een grenzeloze bewondering voor Herman Schoonderwalt. En een ‘klankideaal’. 

Het werd tijd alle herinneringen en anekdotes eens op te tekenen. Dus verschenen er vorig jaar zomer 52 feuilletons in BN DeStem, die lazen als een’ papieren roadmovie’, een ‘kleurrijk tijdsbeeld’, zo ervaarden de enthousiaste lezers. Na een ontmoeting met stadsgenoot Vic van de Reijt (foto rechts) raakte het plan er een boek van te maken in een stroomversnelling. Over zijn markante jeugdjaren in Breda en hoe hij furore maakte in de muziek- en filmindustrie, als theaterproducent, televisiemaker: Achteruitkijkspiegelen.

Op dinsdag 10 september ontvangt presentator Stef Lokin producent TONY DIRNE (1935), die terugblikt op zijn veelbewogen leven. Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en livemuziek. 

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN