Torpedo Theater voorstelling

Achterwaarts! - met JEAN PIERRE RAWIE - UITVERKOCHT

dinsdag 17 december 2019
20:30
€ 10,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Jean Pierre

In een nieuwe maandelijkse serie in samenwerking met opiniekrant ARGUS kijken grote dan wel curieuze maar gelukkig immer relativerende vertellers terug op hun verleden. In deze eerste aflevering interviewt John JANSEN VAN GALEN dichter/columnist Jean Pierre RAWIE (1951) Strak in pak en vorm kijkt de schrijver achterwaarts.

‘De milde toon, doortrokken misschien van ironische momenten, kan de ernst van de eeuwige thema’s niet verhullen (…) en past naadloos binnen de tijdloze, klassieke thematiek, die vanaf het begin de poëzie van Rawie heeft beheerst: liefde, dood, ontzegging en gemis.’ Dit oordeel van de jury betreft onmiskenbaar Rawie, de best verkochte dichter van Nederland, die in 2008 werd bekroond met de Charlotte Köhler Prijs. Klassiek en tijdloos verwoordt hij thema’s als liefde, dood, ontzegging en gemis. Veertig jaar na de publicatie van zijn spraakmakende debuut Het meisje en de dood (1979) staat hij centraal op deze vrolijke avond. Uiteraard zal Jean Pierre ook voorlezen uit eigen werk.

Van een aantal gedichten wordt een gezongen uitvoering gegeven door Jack W. BENEKER. Hij wordt op de piano begeleid door Stefan TERPSTRA.

Hapjes. Drankjes. Live muziek.