Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis - Max Tak - UITVERKOCHT

dinsdag 14 januari 2020
20:30
€ 11,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Max Tak

Met Max Tak onder de bomen van het plein

Op dinsdag 14 januari presenteert Stef Lokin een bijzondere editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis.

Wie was Max Tak?
Violist in het Concertgebouworkest van Willem Mengelberg, componist van onsterfelijke liedjes als De gangen van het Concertgebouw en Onder de bomen van het plein, evenals van filmmuziek (o.a. Het meisje met de blauwe hoed) en de herkenningsmelodie van het AVRO-radioprogramma De bonte dinsdagavondtrein, dirigent van het Tuschinski-bioscooporkest, recensent, na de Tweede Wereldoorlog radio-correspondent in de Verenigde Staten èn pleitbezorger voor de Nederlandse muziek aldaar: Max Tak (1891-1967) was het allemaal.

In Van Huilenbroecks Pretpaleis tekenen we samen met journalist Henk VAN GELDER aan de hand van bijzonder beeld- en geluidsmateriaal een portret van de veelzijdige Max Tak. Zo laten we fragmenten zien van het televisieprogramma Bomen met Tak uit 1964 waarin hij in een ‘Dit is uw leven’-setting wordt geïnterviewd door zijn goede vriend Alex de Haas. Daarin komt een aantal collega’s onder wie Toon Hermans, Willy Alberti en Bob Scholte aan het woord. De beelden bieden een unieke kijk in een onbekend stuk theater- en omroepgeschiedenis. 

Uiteraard wordt op deze avond o.a. zijn beroemde nummer Onder de bomen van het plein live ten gehore gebracht - Henk KREUKNIET is de zanger.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.