Torpedo Theater voorstelling

USA MusicTrails, een muzikale reisgids - MARC STAKENBURG - UITGESTELD

dinsdag 24 maart 2020
20:30
€ 12,50

Om verspreiding van het coronavrirus tegen te gaan is deze voorstelling afgelast. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Music Trails

Wortels van de muziek
Een virtuele muzikale reis in beeld en geluid die de toeschouwer meevoert door de geschiedenis van de popmuziek, het land Amerika en de tijd. De wortels van de jazz, blues, rock-’n-roll, soul en country zijn terug te vinden in het diepe zuiden met als ankerplaatsen New Orleans, Memphis en Nashville. Slavernij en rassensegregatie spelen daarin een essentiële rol.

We gaan naar het noorden waar de blues in Chicago elektrisch wordt, naar New York waar de folk floreert en Detroit die met Motown de wereld laat dansen.
Als laatste naar Los Angeles en San Francisco waar de hippies en de rockmuziek opbloeien.
Het is een reis gekleurd door krankzinnige verhalen, tragische voorvallen en grote triomfen, diepe armoede en plotselinge weelde.

Met onder andere Robert Johnson, Johnny Cash, Muddy Waters en Elvis, maar ook met Bruce Springsteen, Michael Jackson en The Rolling Stones. 

Marc  Marc Stakenburg

Marc was ruim dertig jaar lang presentator voor de KRO-radio en werkte voor de zenders 1, 2, 3, 5, en 6. De bekendste programma’s die hij maakte waren het Theater van het Sentiment en Leidsekade Live. Hij komt al vele jaren veelvuldig in Amerika en publiceert juli 2019 zijn tweede boek: ‘MusicTrails USA, een muzikale reisgids’, over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Over dit onderwerp geeft hij lezingen en begeleidt muziekreizen door de Verenigde Staten. Op de Rockacademie in Tilburg werkt hij als docent muziekgeschiedenis en was te zien in theatervoorstellingen met hetzelfde onderwerp.

Als radiopresentator werd Marc Stakenburg bekroond met de Gouden Radioring en de Zilveren Reissmicrofoon.