Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis met BOB ROOYENS

dinsdag 10 maart 2020
20:30
€ 11,00

'De Fellini onder de televisieregisseurs'

Bob Rooyens
Bob Rooyens (Rotterdam, 17 maart 1940) is een internationaal bekende Nederlandse programmamaker, televisieregisseur, producent en musicus. Hij begon zijn carrière als regisseur/producer/scenarioschrijver bij de AVRO, en ontwikkelde en regisseerde een breed scala programma's, van documentaires en muziekprogramma's tot populaire spelshows: Moef Ga Ga, Citroentje met suiker, de Liesbeth-List-Show, Wedden dat..?, Kinderen voor Kinderen, Love Letters, Mini-playbackshow en Doet-ie 't of doet-ie 't niet. 

Al snel valt zijn manier van regisseren met onconventionele vormgeving ook internationaal op. Een Rooyens-programma heeft een eigen, herkenbare signatuur. Voor de Duitse televisie maakte hij muziekspecials met onder anderen David Bowie en Jimi Hendrix. Bob Rooyens werd in binnen- en buitenland bekroond. Tijdens de uitreiking van de Gouden Beelden in 2004 ontving hij de Carrière-award voor zijn gehele oeuvre.

Niet alleen schuift Bob ROOYENS zelf aan bij presentator Stef LOKIN, we doen ook een fraaie greep uit Bob's royale beeldarchief en is er als altijd levende muziek, van onder anderen Pieter KLOP.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef Lokin, Jan Jaap Kassies, Sjaak Roodenburg, Jan Hovers en Danny Nooy. Techniek: Harrie Janssen.