Torpedo Theater voorstelling

Rottenberg&Witteman met NORALY BEYER - BIJ U THUIS VIA ZOOM

donderdag 2 april 2020
20:00
€ 0,00

Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang. 
De maandelijkse talkshow nu live op TorpedoTV!

Log in en maak het live mee!
https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


met: 
NORALY BEYER
over Suriname en Anton de Kom
 

Noraly Beyer kennen we allemaal als voormalig presentator van het NOS Journaal. Voor de Grote Surinametentoonstelling in De Nieuwe Kerkschreef Noraly Beyer Anton de Kom, mijn vader, één van de Surinaamse theatermonologen, een initiatief van Stichting Julius Leeft!.
Vanuit het perspectief van dochter Judith Allard-de Kom, horen we de geschiedenis van de Surinaamse verzetsheld en schrijver van Wij slaven van Suriname.

Noraly Beyer is net teruggekeerd uit Suriname, waar ze de maand maart verbleef. Nu de corona crisis in Nederland het nieuws bepaalt en buitenlands nieuws maar mondjesmaat doordringt, willen we graag van haar weten hoe ze de situatie in Suriname beziet. En we spreken over Anton de Kom en zijn betekenis voor het bewustzijn over de koloniale geschiedenis van Suriname.

Beyer is geboren op Curaçao uit Surinaamse ouders. Na de vroege dood van haar vader groeit ze als tiener op in Nederland, doet de Kweekschool in Den Haag, krijgt een beurs voor de kunstacademie in Parijs maar moet die inleveren wegens zwangerschap. In 1970 verhuist ze met man en kind naar Suriname. Ze wordt redacteur en nieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting. Na de Decembermoorden van 1982 keert ze terug naar Nederland en gaat verder met haar werk bij Radio Nederland Wereldomroep en de NOS. Sinds 2009 is ze freelance journalist en verbindt ze zich als researcher aan het theater, ze werkt o.a. voor het Noord Nederlands Toneel en staat soms zelf op de planken. Tegenwoordig is ze vooral actief in de kunst- en cultuursector als bestuurslid, adviseur, columnist en jurylid. 

Ewa Chojecka zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column en Pieter Klop speelt piano.

Log in bij Torpedo TV!
'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
einde 21.30 uur

https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
Meeting ID: 739 822 305
Password: torpedo

Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenbergvoor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij nu gedurende het samenscholingsverbod om beurten de talkshow voor Torpedo TV