Torpedo Theater voorstelling

Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM #3

woensdag 22 april 2020
20:30
€ ??,??

Krysztof

Log in en maak het live mee!
https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

Moderne kunst lijkt zich soms te moeten verdedigen alsof het groente en fruit is.

‘Waar is het goed voor?’, ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’ en ‘Is het kunst of kan het weg?’ Het zijn een paar van de kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten. Toegegeven, soms ís kunst letterlijk fruit (denk aan Cattelans banaan) en er zijn schilderijen, beelden en video’s die zich niet vanzelf in een warm plekje onder je hart nestelen, en die desondanks als belangrijk worden beschouwd. Het doet er wel toe wíé ze als belangrijk beschouwt. Beatrix Ruf bijvoorbeeld, oud-directeur van onder meer het Stedelijk Museum, heeft een grote invloed op de opinie in de kunstwereld.

Banaan

‘Moderne kunst’ is een serie van vijf lezingen, die ook los te volgen zijn. In deze derde aflevering buigen wij ons over de vraag wat kunst is. Er is namelijk geen sluitende definitie van kunst te geven. Kunstenaars zullen die definitie oprekken. De Van Dale heeft het onder meer over ‘schoonheidsonroering’. Allicht, maar hoeveel schoonheidsontroering voelt u bij Cattelans banaan? Alvast een spoiler: een definitie krijgt u dus niet, maar wel datgene waar kunst in onze moderne ogen aan voldoet. Bovendien kijken we hoe kunstenaars groot en beroemd worden.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Hij doet dat in samenwerking met John Soedirman in het kader van dokter John’s Kunst Café, een maandelijkse voorstelling in het Torpedo Theater. In verband met de sluiting van alle theaters is de lezing online verhuisd. De toegang is gratis, reserveren en een gift voor het theatertje worden aangemoedigd.

 

Log in bij Torpedo TV!
'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
einde 21.30 uur

https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
Meeting ID: 739 822 305
Password: torpedo

Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.