Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroeck's Pretpaleis: Hoe Nederland zong in 1945

woensdag 13 mei 2020
20:30
€ 0,00

Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! Toegang: vrijwilige bijdrage. Reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl.

Trees 

Iedereen kent ze: de beelden van zingende en juichende Nederlanders die in mei 1945 onze bevrijders binnenhaalden. Maar hoe klonk dat op straat? Werd er gezongen? En wàt werd er gezongen?

In Van Huilenbroecks Pretpaleis laten we zien en horen dat er veel muziek werd gemaakt. Liedjes waren de uitlaatklep in de donkere jaren van de bezetting. Ze gaven ons troost en hoop.

En in de blije dagen na 5 mei 1945 werden onze bevrijders toegezongen. Er werd gedanst en geswingd. De bevrijders lieten ons foxtrotten. Jongens wilden wel een ‘Echt Hollandsch meisje’ en Trees wilde een Canadees!

Presentator Stef LOKIN praat met Rense HAVINGA, conservator van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek, Anne-Rose BANTZINGER, dochter van Jetty Paerl, de zangeres die bekend stond als Jetje van Radio Oranje, en met Roland VONK, programmamaker van Omroep Rijmond. Op de piano: Pieter KLOP. En natuurlijk wordt er live gezongen, door Bas GREVELINK en Jetta STARREVELD.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS en Harrie JANSSEN.

Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje. Alleen nu krijg je een link en een code. 
 
Inloop vanaf 20:00 uur.
Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.