Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis met TONNY EYK via ZOOM

dinsdag 9 juni 2020
20:30
€ 0,00

Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! Toegang: vrijwilige bijdrage. Reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl.

Tonny Eyk

Tonny Eyk: een icoon!

 De carriere van Tonny Eyk is bijna onwaarschijnlijk. Hij heeft als muzikant, componist en artiest een enorm stempel gedrukt op de muziek- en entertainmentwereld in Nederland. 

Die carriere begon 73 jaar geleden en liep ook nog eens synchroon met de ontwikkeling van de televisie in Nederland. En ook daaraan heeft Eyk zijn bijdrage geleverd. Er zijn weinig artiesten, producenten, tv-presentatoren vanaf de jaren '60 met wie Eyk nièt gewerkt heeft. Het noemen van namen levert een duizelingwekkende lijst op. Een opsomming van televisie-tunes, filmmuziek, liedjes, klassieke stukken maakt het nog indrukwekkender. Het resultaat is een rij gouden platen, Edisons, prijzen en onderscheidingen.

Tonny Eyk, die in 1947 op 7-jarige leeftijd begon als accordeonist, ontpopte zich als pianist en artiestenbegeleider, producer en orkestleider. En hij is dat tot op de dag van vandaag! 

Op 4 juli aanstaande wordt Eyk tachtig jaar. Dat is een mooie aanleiding voor VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS om eens een avond met Eyk te praten. En misschien komt dan ook ter sprake dat Eyk 1500 kookboeken heeft verzameld, dat hij fietsfanaat is en dat hij een jaloersmakende collectie wielertruien bezit van van wereldberoemde wielrenners.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS en Harrie JANSSEN.

Hoe het werkt: reserveren, net als in het theatertje. Alleen nu krijg je een link en een code. 
 
Inloop vanaf 20:00 uur.
Handig: vast Zoom installeren via zoom.us.