Torpedo Theater voorstelling

Rottenberg&Witteman met FLOOR MILIKOWSKI - via ZOOM

donderdag 11 juni 2020
20:30
€ 0,00

Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang 
de maandelijkse talkshow nu live op Torpedo TV!

Log in en maak het mee! 

R&W

journalist, sociaal geograaf en planoloog Floor Milikowski 
FEESTELIJKE BOEKPRESENTATIE

van

Een klein land met verre uithoeken (uitgeverij Atlas Contact)


Floor


Maakt het uit of je wordt geboren in Amsterdam of in Delfzijl? Heeft een tiener in het zuiden van Limburg dezelfde kansen als een leeftijdgenoot in de Randstad?

​Ook in Nederland groeit de kloof tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie, tussen macht en onmacht. Banen, kapitaal en hoogopgeleiden concentreren zich in een aantal grote steden. Op andere plekken verdwijnt werkgelegenheid, krimpt de bevolking en moeten ziekenhuizen en scholen hun deuren sluiten. 

Tegenover luxe appartementen langs de Maas in Rotterdam en succesvolle startups op Strijp S in Eindhoven, staan lege winkelstraten in Sittard en vervallen woonbuurten in Emmen. Het succes van de ene plek gaat ten koste van de welvaart elders. In 'Een klein land met verre uithoeken' schetst Milikowski een uiterst treffend tijdsbeeld van dorpen en steden, bewoners en bestuurders op zoek naar houvast in een veranderende wereld. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen? Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter.
Gaan we het na de corona crisis anders aanpakken?

Leg pen en papier klaar want we doen met Floor een kleine oefening.
De meest geslaagde uitwerking wint een boek! 


Floor Milikowski werd bekend van haar bestseller: Van wie is de stad (2018). Een journalistieke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van het succes van Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs en werd door boekhandel Scheltema uitgeroepen tot 'Boek van het Jaar'. 

Sandra Rottenberg interviewt, Marciel Witteman houdt de vragen uit de Zoom-zaal in de gaten, Steven Boland zorgt voor de techniek, Maria Kraaijkamp zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column, Pieter Klop speelt piano, Marjolein Tjong-A-Tjoe tapt de biertjes en Carel Helder serveert de bitterballen.

Log in bij Torpedo TV!
'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur.
Toegangscode alleen verkrijgbaar met reservering. 

Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.

Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun talkshow in het Torpedo Theater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij gedurende het samenscholingsverbod de talkshow voor Torpedo TV.