Torpedo Theater voorstelling

Het Schrijfkabinet met Jente POSTHUMA en Klaas KNOOIHUIZEN via ZOOM

dinsdag 23 juni 2020
20:30
€ 0,00

Log in bij Torpedo TV en maak het live mee!

Jente en Klaas
(Foto's: Bas Uterwijk)

Het Schrijfkabinet is Torpedo's programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
De gasten vandaag zijn Jente POSTHUMA en Klaas KNOOIHUIZEN en beter kan het eerlijk gezegd niet. Jente (in 2012 winnares van de A.L. Snijders Prijs; eerdere boeken: Mensen zonder uitstraling en Probeer een beetje goed over me te denken) heeft een fenomenale, zeer eigen pen. Met haar net verschenen roman Waar ik liever niet aan denk brengt ze iedereen aan het huilen. 
Net als Jente is Klaas een van onze best geklede auteurs, maar dan vooral in trainingsjasjes. Met Geel is de kleur van de zomer maakte hij deze maand zijn romandebuut. In tegenstelling tot tot al zijn andere boeken is het nog niet uitverkocht, maar wacht niet te lang. Toen wij naar Oostenrijk gingen, liepen er paarden en koeien op de weg (2017) en De zwarte ooievaar (2015) zijn inmiddels collector's items. Klaas, die sneller schrijft dan Simenon en Simon Vestdijk samen, had trouwens jarenlang een geniale rubriek in Het Schrijfkabinet in het Torpedo Theater. Misschien hebben we het daar ook nog wel even over. O en uw scherpzinnig maar warmhartig presentatieduo van vanavond: Femke BALJET en Carel HELDER. Dus!

Log in bij Torpedo TV!
'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur.
Toegang: een vrijwillige bijdrage voor het Torpedo Theater.
Hoe het werkt: even reserveren, dan krijg je op de dag van de voorstelling een linkje en een toegangscode.
Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden het snelst.