Torpedo Theater voorstelling

Torpedo Theater in 't hooi: DE ACCORDEONIST

zondag 28 juni 2020
15:00
€ 12,50

I.s.w. met onze vrienden van het Ransdorpse Bloemendal presenteert uw favoriete minitheater een fijne serie zondagmiddagse openluchtvoorstellingen in landelijk Noord. Dus even reserveren, banden oppompen en op naar dat mooie dorp met de stompe toren zouden we zeggen.

De Accordeonist

De accordeonist is een bewerking van John Bergers verhaal: De accordeonist uit Ver weg in Europa, verhalen over de verdwijning en modernisering van het traditionele leven in een boerendorp.    
De 68-jarige boerenzoon Lambert vertelt over zijn leven. Hij haalt na lange tijd zijn oude accordeon van zolder en begint weer te oefenen. Een dorpsgenoot vraagt hem te komen spelen in het dorpscafé. De accordeon heeft de plaats ingenomen van de vrouw die hij nooit gehad heeft. Hij wisselt zijn verhaal af met accordeonmuziek en gezongen liederen. In de voorstelling zijn dat op muziek gezette gedichten van o.a. Slauerhoff, Jan Hanlo, Paul van Ostaijen, Adriaan Moriёn en traditionals.

Stef van den Eijnden: script, spel, accordeon, muziekcompositie.
Wim Meuwissen: regie.

Stef van den Eijnden maakte eerder literair muziektheater. Tot 2001 met De Gebroeders Flint, daarna met Huize Linda. Wim Meuwissen is regisseur, acteur en was o.a. studieleider Theaterschool Amsterdam en hoofd van de Acteursopleiding van de HKU in Utrecht.

WAAR HET IS: BLOEMENDALERGOUW T/O NUMMER 9, RANSDORP.
MET: PIPOWAGEN MET HAPJES & DRANKJES! STROBALEN OM OP TE ZITTEN! TENT VOOR ALS HET REGENT! 

Een welgemeend advies: ga lekker fietsen als het even kan, want het is een prachtig tochtje en het aantal parkeerplaatsen is niet onbeperkt.