Torpedo Theater voorstelling

De talkshow Rottenberg&Minnaar

donderdag 3 december 2020
20:30
€ 12,50

Torpedo Theater bij onze vrienden van Salon De IJzerstaven, Bickersgracht 10, Amsterdam. Kijk ter plekke of via Zoom.

Hannes Minnaar

NOX, een ode aan de nacht

Sandra Rottenberg spreekt met meesterpianist Hannes Minnaar vanuit de sfeervolle en stoere Salon De IJzerstaven, de vleugel van wijlen Willem Breuker staat al klaar.

Pianist Hannes Minnaar werkt met toewijding en discipline gestaag aan een succesvolle internationale carrière. Hij studeerde bij beroemde pianisten en won prijzen in belangrijke concoursen. Net als al die andere musici moest hij dit jaar voortdurend allerlei concerten en optredens afzeggen of tot nader orde uitstellen. Maar er waren ook kansen, zoals de afsluiting van het Prinsengracht Concert, waar hij samen met het Van Baerle Trio, onverwacht Janine Jansen en haar internationale collega’s mocht vervangen.

De eerste lockdown benutte Minnaar om te werken aan een CD: NOX. Een project dat begon met de stukken die componist Robert Zuidam voor hem schreef waarin de nacht centraal staat. Daar voegde Minnaar de Nachtstücke van Robert Schumann en het razend moeilijke Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel aan toe. Dromen, waken, tobben, spoken, of een bron van creativiteit … Wat betekent de nacht voor Hannes Minnaar?
‘De piano moet zingen’ meent hij. Hoe verover je een componist? Hoe krijg je muziek in je vingers en hoe geef je die vervolgens jouw eigen stem mee?

Live muziek van Pieter Klop die ons in de juiste jaren ’20 stemming brengt en van Maria Kraaijkamp die haar hilarische bespiegelingen met ons te deelt.

Hopelijk met publiek in de zaal, maar zeker ook via Zoom te volgen!

(Steun de kunstenaar! Bestel de CD Nox via hannesminnaar.com)

U ontvangt een ‘tikkie’ bij de reserveringsbevestiging met de link naar de Zoom. Liever live aanwezig? Laat het weten!

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis