Torpedo Theater voorstelling

Torpedo’s Boekenfeest: ‘Ogenblik & Eeuwigheid. Meer tijd voor de kunst’

donderdag 10 december 2020
20:00
€ ??,??

We hangen zelf de slingers op voor nieuwe boeken in Salon de IJzerstaven, ook online een feestje!

Joke Hermsen

Sandra ROTTENBERG spreekt met Joke HERMSEN over haar nieuwe bundel met bespiegelingen over de kracht en de noodzaak van kunst. Prtecies wat we nodig hebben in deze cultureel barre tijden.

Live muziek, diepgang en gezelligheid.

'Ogenblik & Eeuwigheid' gaat over de oneindige vermogens van de verbeelding, over het unheimische en sublieme van de kunst en de troost van verhalen, maar ook over de verbinding die de kunst tot stand kan brengen en de hoop die zij kan bieden op nieuwe vergezichten. 

De meeste essays, o.a. over de Zweedse kunstenares Hilma Af Klint, de Ierse schilder Sean Scully en de Duitse kunstenares Paula Modersohn-Becker, van wie op dit moment een grote expositie in Den Haag is, zijn nog niet eerder in boekvorm verschenen. Ook staan er stukken in over Marlene Dumas, George Meertens, Jan Andriesse en Sandra Derks, de  muzikale tournee met Mehmet Polat en Corrie van Binsbergen, over Thomas Mann en Rainer Maria Rilke, Rothko en Virginia Woolf.

Wees er coronaproof bij in De IJzerstaven* of kijk thuis via Zoom, maar wel even reserveren. Toegang of toegangscode: vrijwillige bijdrage.  

Boekenfeest

* Bickersgracht 10, Amsterdam.

 

LOGO TORPEDO'S BOEKENFEEST: HANSJE VAN HALEM

 

 

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis